Thailand. Koffieleut

Hans Geleijnse, Koffieleut, Sattahip

Tja heren (en wie weet hoeveel dames), dat knalt erin, zo’n plaatje. Wat nu als ik vertel dat die mooie ronde sticker door mij hoogstpersoonlijk op de satijnzachte huid van dit pronte vrouwke is geplakt? Zodat alleen ik weet wat er achter het rood schuilgaat? En nog heel veel meer.

Hans Geleijnse, Koffieleut, Sattahip

Was het maar waar. Wat een ramp!  De dame tapte espresso bij mij om de hoek. En ik ben koffieleut. Maar ik ontdekte haar op een expatpagina op Facebook. Met commentaren van (weet ik) zeer seniore mannen die anders dan ik niet op loopafstand van deze coffeeshop in Sattahip verblijven. Vurig verlangen sprak uit hun voornemen onmiddellijk naar deze hotspot af te reizen. Zo raak je snel van de alcohol af, schreef er één.

Ik moet deze heren teleurstellen. Cambodjaanse toestanden in Sattahip. De Facebook-foto werd snel gespot door de plaatselijke politie. Of ze waren getipt. De eigenaar van de uitspanning kreeg onmiddellijk opdracht de dame naar een kledingmagazijn te sturen. Zijn verweer dat haar uniform slechts ten doel had de consumptie van Thaise koffiebonen in opwaartse richting te stuwen maakte geen enkele indruk. De campagne eenmaal per week café met bodycake kon de prullenmand in.

Ik weet dit allemaal van mijn echtgenote, aan wie ik (met foto in het mobieltje achter de hand) gisteren vertelde dat ik een dampende espresso ging halen in een leuke nieuwe bar. Ze begon hard te lachen. Zoals zo vaak had het plaatselijke hot news haar al via de tam tam bereikt. ‘En Hans, kijk daar, ’t is ook al op  tv. Die lady zien we hier nooit meer terug.’

Maar goed ook. Dit seksistische gedoe kan toch niet meer in 2018.  Dat in dit prachtige land die Thaien zo respectloos met hun vrouwvolk durven omgaan. Schande!

 

Gerelateerde berichten

Hans Geleijnse
Over Hans Geleijnse 304 Artikelen
Hans Geleijnse (1944, Zaandam). Voormalig beroepsmilitair en dienstweigeraar. Passie voor reizen, schrijven en muziek. Belandde in journalistiek, leerde het vak in de praktijk. Werkte twee decennia als buitenlands correspondent voor persbureau GPD en div. andere Nederlandse media. Woont sinds 2010 met partner en dochter in Thailand.

3 Comments

 1. Ha ha zoveel is er niet te zien maar goed de gedachte is meer waard.
  Stukje tekst op een Engelse site zal je wel op wat kuisen gedachte gebracht hebben met je mooie ronde sticker.

  Thai police are now considering filing charges against the owner of Nina Coffee Shop in Chonburi’s Sattahip district who posted a picture and video of its waitress serving customers while wearing nothing but an apron and underwear.
  Plu Ta Luang superintendent Pol Colonel Thanachai Usahakit, said that the owner, Prasong Sukkorn, could face a jail term of up to five years and/or a fine of up to 100,000 Thai baht ($3,168) for violating the country’s Computer Act when he posted the images online

  • Willem, ik kende die tekst niet. En zoals ik al schreef, die rode stickers heb ik niet aangebracht, die stonden op Facebook waar het verhaatje begon. Ik zal me verder niet bezondigen aan commentaar op de uitspraken van de politieman, Wel dat ik het heel goed zou begrijpen indien de eigenaar van de koffietent zich zeer onprettig voelt.

 2. Inderdaad schande Hans!
  Ik vind dit echt niet kunnen.
  Zodra er een dergelijke ‘hotspot’ geconstateerd wordt, dien je spoorslags en zonder enig tijdverlies locatie en openingstijden door te geven, zodat ook wij de opwaartse stuwing van de Thaise koffieboon mogelijk kunnen maken. Zo ga je niet met je mede-auteurs en lezers om 🙂

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*