Thailand, katten in nood


In Bangkok zijn meer dan 300 katten gered nadat ze in 2 verschillende huizen waren achtergelaten. Buren hadden contact opgenomen met dierenactivisten omdat de eigenaar van de huizen al enige maanden niet meer was langs gekomen. 

De katten worden straks opgevangen bij Cat Kingdom in Chiang Mai

“De eigenaar van de huizen heeft onderdak geboden aan zwerfkatten, maar kan waarschijnlijk door de corona pandemie en de gewijzigde omstandigheden zich de kosten van het voedsel niet meer veroorloven”, aldus dierenactivist Warattada Pattarodom.

Buren hebben de dieren soms eten gegeven, maar dat was niet voldoende. Sommige katten zijn overleden en beide huizen waren smerig en stonken. De katten zijn overgebracht naar verschillende dierenklinieken. Daar worden de katten gecontroleerd en kunnen ze aansterken. Dr. Ruchisereekul, een dierenarts bij de 3d Pet clinic, zei dat hij er zeker van was dat de katten zouden kunnen herstellen. “De katten waren gestresst omdat ze lange tijd in een hokken en kooien zaten. Maar toen er mensen naderden om ze te bevrijden begonnen ze zich te ontspannen, ”zei Ruchisereekul.

De katten zullen uiteindelijk in Chiang Mai bij Cat Kingdom worden ondergebracht. Op hetzelfde terrein is ook een centrum  waar olifanten worden opgevangen. Sinds de pandemie is het opvangcentrum in Chiang Mai begonnen met het opnemen van katten die zijn achtergelaten. Er worden al bijna 1.000 katten verzorgd en daar komen er nu nog eens 300 bij.

Ook op Trefpunt Azie: Thailands laatste gorilla


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Redactie
Over Redactie 760 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*