Thailand. Honderden corona besmettingen op vismarkt

 

vismarkt
Het ontsmetten van de markt

Op een vismarkt in Samut Sakhon in de buurt van Bangkok werden vrijdag enkele gevallen van besmetting met het coronavirus geconstateerd. Het bleken familieleden te zijn van een visverkoper. Deze was reeds een dag eerder positief bevonden. Meteen daarop werd de markt gesloten om ontsmet de worden en werd begonnen met het testen van de honderden werknemers die er werken. De meeste zijn van Birmese afkomst.

In eerste instantie verzekerde Sophon Iamsirithavorn, directeur van de divisie overdraagbare ziekten op het Ministerie van Gezondheid, dat er geen reden was tot paniek. Want het ging hier niet om een nieuwe golf van besmettingen. Die zouden zich alleen kunnen voordoen als de bron van de infectie niet te achterhalen zou zijn. “We kunnen de geïnfecteerden nog goed volgen, om te zien met wie ze in contact kwamen”, aldus Sophon.

Onder controle

Ook Minister van Gezondheid Anutin Charnvirakul, die opdracht gaf te markt te sluiten, zei ervan overtuigd te zijn dat verdere verspreiding van het virus onder controle gehouden kon worden.

Zojuist werd echter bekend dat van de in totaal 1149 tot dusver geteste mensen 548 het virus blijken te hebben, echter zonder symptomen te vertonen. Ondertussen gaat het testen verder en het is te verwachten dat het aantal besmettingen nog verder zal toenemen.

Eerder deze maand bleken twee mensen te zijn besmet na in contact te zijn gekomen met een groep Thaise arbeiders. Die waren illegaal de grens met Myanmar overgestoken. Ook raakten zeven andere mensen geïnfecteerd door een zorgmedewerker van een quarantaine-faciliteit in Bangkok. Tevens werden er 15 besmettingen gevonden onder terugkerende Thai.

Het totale aantal besmettingen dat officieel is gemeld staat sinds vrijdag op 4.297, met 60 sterfgevallen. Er verblijven 232 corona-patiënten in ziekenhuizen. Tot nu toe zijn 4.005 patiënten hersteld.

Bron Khaosod (Thai)

Over Redactie 798 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*