Thailand. Het mag weer, pierewiet in de bami soep


Het is nog niet zo heel lang geleden. Bami tentjes, die wat Thaise wiet in de soep deden. “Het tovert een glimlachje op de gezichten van de klanten”, zeiden de serveersters destijds.

Daarna sloeg Thailand rigoureus een andere weg in en werd het gebruik van softdrugs op de lijst van zware vergrijpen geplaatst. Maar zoals het er nu naar uitziet, worden oude tradities weer in ere hersteld.

Yam Ganja

Want als het aan de Food and Drug Administration (FDA) ligt moet cannabis weer een ingrediënt in voedselproducten worden, zo zei adjunct-secretaris-generaal Supattra Boonserm op een persbijeenkomst tijdens de officiële opening van het Institute of Medical Cannabis.

Een wetsontwerp dat dit mogelijk maakt, is door de FDA inmiddels goedgekeurd. Het bureau wil verder, dat cannabis snel op de Nationale Lijst van Essentiële Geneesmiddelen geplaatst wordt, wat meer wettelijke speelruimte geeft aan gebruikers.

Het nieuwe wetsontwerp wil verder dat voedselproducenten olie-extracten van cannabis kunnen verwerken in producten zoals ontbijtgranen, bakkerijproducten, dranken, snacks, boter en voedingssupplementen.

Vicepremier en minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul zei dat de nieuwe wet bedoeld is om de beschikbaarheid van cannabis te kunnen garanderen aan degenen die het nodig hebben.

In het midden met cannabisplant minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul.

Het gebruik van Cannabis voor medische doeleinden en onderzoek was door het Ministerie al eerder goedgekeurd. Op dit ogenblik worden al meer dan 50.000 patiënten door officieel erkende zorgmedewerkers medisch behandeld met cannabis, zo zei de minister.

Hij liet verder weten, dat er inmiddels al meer dan 300 dorpsgemeenschappen zijn die hennep kweken voor medische gebruik en onderzoeksdoeleinden in samenwerking met het Ministerie van Gezondheid.

“Aangezien er veel publieke belangstelling voor is, zal het instituut nauwkeurige informatie verstrekken over de planten en het gebruik ervan”, aldus de minister.

Het is elk huishouden nu toegestaan om zes cannabisplanten te telen, maar daarvoor moeten ze wel eerst een vergunning aanvragen bij een lokaal ziekenhuis.

Eerder op Trefpunt Azië: Haute cuisine: Thais ziekenhuis rolt een met cannabis gevuld menu uit.


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Redactie
Over Redactie 760 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*