Thailand: Glaasje op? Word leraar Engels.


Op het Thaise eiland Koh Samui straffen ze buitenlanders die dronken achter het stuur zitten op een bijzondere manier. Ze moeten Engelse les geven aan het personeel van de lokale reclassering. Buitenlanders die op het populaire vakantie-eiland gepakt worden met te veel alcohol in het bloed krijgen een taakstraf van 24 uur. Ze leren het reclasseringspersoneel hoe te groeten in de Engelse taal, eenvoudige conversatie en juridische termen.

Een 70-jarige Duitse expat die gepakt is voor rijden onder invloed zegt dat hij enthousiast is over zijn taakstraf. Medewerkers van de reclassering op het eiland zeggen dat ook andere buitenlanders het wel zien zitten om les te geven in plaats van een boete te betalen.

“สนง.คุมประพฤติ เกาะสมุย” ดึงเมาแล้วขับต่างชาติ ช่วยงานสังคม-สอนภาษา เสริมทักษะเจ้าหน้าที่

Posted by กรมคุมประพฤติ Department of Probation on Friday, 2 April 2021

Het hoofd van de reclassering op Koh Samui, Witthawan Sunthornkhaji, zegt dat de lessen van de buitenlanders aan zijn personeel niet alleen een zinvolle taakstraf zijn, maar ook leuk voor beide partijen.


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Redactie
Over Redactie 787 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*