Thailand. Elegante jonge dame bij de Thai Phuan.

Elegante jonge dame in traditionele Thai Phuan kleding.

Thai Phuan, Lode Engelen

Wanneer je een reportage maakt van een parade, staan er bij het publiek ook altijd wel een paar interessante mensen om een foto van te maken. Dit keer in Baan Hat Siao, stond er langs de weg een elegante jonge dame in traditionele Thai Phuan kleding. De Thai Phuan van Baan Hat Siao staan al heel lang bekend om hun prachtige weefkunst. De rokken die ze weven zijn van een bijzonder hoge kwaliteit. De motieven die ze gebruiken zijn heel specifiek voor hen, ook al is dit voor een leek niet altijd even gemakkelijk te onderscheiden.

Het meisje op de foto toont haar rok als een volleerde mannequin! Een fles met bevroren fruitsap zorgt voor verkoeling terwijl de lawaaierige stoet voorbij trekt.

© Lode Engelen, Foto genomen op 07.04.2018 in Baan Hat Siao.

Gerelateerde berichten

Lode Engelen
Over Lode Engelen 166 Artikelen
Lode Engelen, jaargang 1952. Hield zich in actieve carrière bezig met röntgenapparatuur. Onmiddellijk na zijn vervroegde pensionering in 2013 is hij met levensgezellin Pat, een Thaise antropologe, permanent in Thailand gaan wonen. Lode is amateur-fotograaf, en probeert leven en cultuur van de Thai vast te leggen. Pat is de perfecte partner om hiervoor deuren te openen. Meer werk van Lode op LodeEngelen.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*