Thailand. Elegante jonge dame bij de Thai Phuan.

Elegante jonge dame in traditionele Thai Phuan kleding.

Thai Phuan, Lode Engelen

Wanneer je een reportage maakt van een parade, staan er bij het publiek ook altijd wel een paar interessante mensen om een foto van te maken. Dit keer in Baan Hat Siao, stond er langs de weg een elegante jonge dame in traditionele Thai Phuan kleding. De Thai Phuan van Baan Hat Siao staan al heel lang bekend om hun prachtige weefkunst. De rokken die ze weven zijn van een bijzonder hoge kwaliteit. De motieven die ze gebruiken zijn heel specifiek voor hen, ook al is dit voor een leek niet altijd even gemakkelijk te onderscheiden.

Het meisje op de foto toont haar rok als een volleerde mannequin! Een fles met bevroren fruitsap zorgt voor verkoeling terwijl de lawaaierige stoet voorbij trekt.

© Lode Engelen, Foto genomen op 07.04.2018 in Baan Hat Siao.

Lode Engelen
Over Lode Engelen 145 Artikelen
Lode Engelen, jaargang 1952, dorpje in Limburg (België). In zijn actieve carrière hield lode zich bezig met röntgenapparatuur vroeger de analoge toestellen, en later de Digitale, waarbij hij zowel de hardware als de software beheerste. Zijn huidige partner Patchaneeboon, in de wandeling afgekort tot Pat. is antropologe, en kwam in 2002 bij hem in België wonen. Onmiddellijk na zijn vervroegde pensionering in 2013 is het tweetal naar Thailand afgereisd, en hebben daar in Sansaikom ( Chiang Mai) een huisje gebouwd. Lode is als enthousiast amateur-fotograaf verzot op het vastleggen van het leven van 'gewone mensen' en heeft daarbij veel aan Pat, die in haar beroep veel studies op haar naam heeft over volk en cultuur in Noord-Thailand.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*