Coronamaatregelen Thailand nemen toe na tweede uitbraak: Pattaya op slot.

Berthy Jenner, Thaise schone en drogist, Nachtleven in Pattaya
Nachtleven in Pattaya ligt stil. (foto: Berthy Jenner)

De gouverneur van de provincie Chonburi heeft per direct na weer een uitbraak coronamaatregelen getroffen en een en lockdown afgeroepen voor Pattaya. Dat betekent zoveel mogelijk binnen blijven en dat alleen essentiële winkels, zoals de 7-Eleven nog open mogen zijn. Ook de shoppingmalls hebben de deuren gesloten evenals alle bars die toch al zo goed als leeg waren. Bij de vele restaurants is het alleen nog afhalen en zijn de zwembaden en parken dicht. Privé-party’s zijn uit den boze.

Dat de barretjes hun deuren moeten sluiten geldt ook voor de zuidelijke badplaatsen Hua Hin en Cha-am. Restaurants mogen daar voorlopig nog openblijven. Deze maatregelen gelden in ieder geval tot en en met dinsdag 5 januari. In Bangkok gaat het ook niet goed ondanks de eerder genomen strenge maatregelen. In de media wordt al gerept over een tweede nationale lockdown. Woensdag steeg het aantal lokale besmettingen met 134 en is er 1 dodelijk slachtoffer. In de hoofdstad moeten risicovolle uitgaangelegenheden zoals bierbarren, gogobars tot  4 januari dicht. De gewone pubs, bars en ook de restaurants blijven open. Alles moet om middernacht de deuren sluiten.

Coronamaatregelen elders

In het noordelijke stadje Tak aan de grens met Myanmar is alle horeca dicht en taxivervoer verboden. In de zuidelijke provincies Rayong, Chantaburi en Krabi worden de maatregelen verder opgeschroefd.  Een illegale gokclub in Rayong is het centrum van een tweede uitbraak in het land. De eerste, die op de vismarkt in Samut Sakhon bij Bangkok, verspreidt zich al snel. Volgens de overheid kan, als men zich niet aan de voorschriften houdt, er enkele weken sprake zijn van duizend tot wel enkele duizenden besmettingen per dag. De angst dat dit gaat gebeuren wordt gevoed doordat veel stedelingen voor de Nieuwjaarsvakantie afreizen naar hun geboortedorp. Een ideale voedingsbodem voor het corona-virus. Wat wel blijkt doordat er al besmettingen zijn geconstateerd in het overgrote deel van het aantal provincies. Gezien de incubatietijd is over twee weken duidelijk wat de gevolgen zijn.

Bron: Bangkok Post/Facebookpagina Typisch Thailand/KhaoSod

Over Redactie 798 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

1 Comment

  1. Wat in ieder geval toe te juichen is ,is dat er meteen maatregelen worden genomen.Niet dat halfslachtige gedoe wat we in Nederland nu al een jaar zien.Eindeloze discussies over de maatregelen die moeten worden genomen en een RIVM die door velen al niet meer serieus word genomen.Kijk alleen maar naar de mondkapjes discussie.En nu de vaccinatie discussie weer.Nederland loop voorop met aantal besmettingen en achterop als het gaat om maatregelen en besluiten.Laten we hopen dat de snelle reactie van de overheid in Thailand helpt.Als het nog veel langer gaat duren zal de enorme economische schade in 2021 nog veel beter zichtbaar worden.Die wekelijks wisselende ideeen die ze hebben om het binnenlands toerisme te promoten zetten natuurlijk geen zoden aan de dijk.Hoe mooi ze de boodschap ook verpakken,reizen kost geld.2021 zal een spannend jaar worden.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*