Thailand. Meer vrouwen aan het hof

Het koninklijke paleis te Bangkok publiceerde deze week foto’s van de nieuwe koninklijke concubine. Zij bekleedt -evenals de overleden koninklijke paleispoedel, die de rang van veldmaarschalk had- een van de hoogste rangen  in het leger en werd officieel benoemd als een Royal Noble Consort.

Redactie, Koning, Concubine, Consort
Foto gepubliceerd door Royal Household Bureau

Zijne Majesteit gaat met het wereldkundig maken van zijn concubine ver terug in de tijd. Zo had koning Chulalongkorn tientallen officiële concubines. Meer van toepassing is waarschijnlijk deze historische parallel. Koning Vajiravuth, Rama VI, was na zijn kroning in 2010 tien jaar ‘single’ maar had daarna tot zijn dood in 1925 vijf verschillende officiële verloofdes of echtgenotes. Rama X, de huidige koning komt met zijn nu officiële ‘consort’ eveneens op vijf.

Over de Thaise grenzen was het koninklijke nieuwtje gefundenes fressen voor de internationale media. In Nederland bleef De Telegraaf niet achter. In onderstaande cartoon slaagde de krant er zelfs in de Thaise intonatie weer te geven.

Redactie
Over Redactie 574 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

1 Comment

  1. Benieuwd of de ambassade in Den Haag nu net zo verbolgen reageert op De Telegraaf als in oktober 2016 toen in DWDD de vorige vorst belachelijk werd gemaakt.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*