Thailand. Geheim genootschap wil Boeddha vernietigen?

 Thailand, complot, Erik Kuijpers

De rel rond de schilderijen waarop Boeddha is afgebeeld als Ultraman, een stripheld, begint nu toch ernstiger vormen aan te nemen. De organisatie ‘Buddhist Power of the Land‘ heeft ontdekt dat de studente schilderde ‘in opdracht’ en de klacht tegen haar is ingetrokken.

Een complot tegen Boeddha

Reden: er is een complot tegen Boeddha ontdekt om het boeddhisme te vernietigen. En de politie is verzocht dit tot op de bodem uit te zoeken.

De politie heeft het dossier van de organisatie gekregen. Details werden niet verstrekt maar de schimmige organisatie heeft overal haar agenten!

Hun verhaal: ‘Ze zijn de bureaucratie al binnengedrongen in het hele land. En neem van ons aan, als wij nu niet opstaan zijn boeddhisten over een paar jaar tweederangs burgers.’

Men beschuldigt de niet bij naam genoemde elementen van het schenden van de grondwet waarin staat dat het boeddhisme moet worden gehandhaafd in Thailand. ‘Wij zien dit als bedreiging van de nationale veiligheid.’

Is er meer bekend over het complot?

Een geheimzinnige organisatie, een complot tegen Boeddha, de grondwet omver halen. Wat nog ontbreekt is een paragraaf dat het Huis ook gevaar loopt.

Hoe krijg je de Thai de straat op en hoe krijg je hem gewelddadig? Door een bedreiging voor te wenden van het Huis en van Boeddha.

Is dit de aanzet tot een pogrom, een razzia, en tegen wie? Er is in Thailand al een monnik geweest die opriep tot geweld tegen moskeeën en wat in Myanmar is gebeurd, en in China nog steeds gebeurt, zit vers in ons geheugen.

Dit verontrust en ik hoop dat dit waanidee over een complot tegen Boeddha snel de kop ingedrukt wordt. Thailand zit niet te wachten op een Kristallnacht!

Bron:

Khaosod English, 16 september 2019. https://tinyurl.com/yxo97wr2

Meer lezen?

Eerder op deze site: https://www.trefpuntazie.com/thailand-ultraman-schilderij/

Foto’s en prenten

Een van de gewraakte schilderijen; van internet.

Erik Kuijpers
Over Erik Kuijpers 787 Artikelen
Erik Kuijpers (1946) werkte 36 jaar als aangiftemedewerker inkomsten- en vennootschapsbelasting. In 2002 emigreerde hij naar Nongkhai in Thailand waar ook zijn partner en pleegzoon wonen. Erik pendelt nu afhankelijk van de seizoenen tussen Thailand en Nederland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*