Thailand. Camera redt chauffeur van beschuldiging politie over drugsbezit

Redactie, Drugsbezit, Thailand, Politie

Iedereen die de Thaise wegen heeft bereden weet dat de Thaise politie er naar believen ‘bijdragen’ kan vragen aan weggebruikers. Ook zonder dat er verkeersovertredingen begaan zijn of wetten overtreden. Maar ditmaal had een poging in die richting  ongewenste gevolgen voor deze ijverige ordehandhavers.  Vorige week bij een wegcontrole in de buurt van Sam Roi Yot in Zuid Thailand werd een chauffeur aangehouden en zijn auto doorzocht  op drugsbezit. Na lang zoeken door twee verschillende agenten werd uiteindelijk een pilletje Ya Ba, de Thaise naam voor amfetamine, gevonden.

Zoals gebruikelijk werd aan de chauffeur te verstaan gegeven dat er geen rechtsvervolging zou volgen als die voor het juiste bedrag zou worden afgekocht. Voor 10.000 THB (ruim 300 Euro) kon de zaak geregeld worden.  De chauffeur zei daarop dat hij nooit iets met drugs had gehad, dat ze moesten ophouden met beschuldigingen over drugsbezit en dat hij de zaak wilde laten voorkomen. Bovendien had hij het geld niet. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau, waar hij in een cel werd gestopt en rapport werd opgemaakt. Hij weigerde een schuldverklaring te tekenen, die op een Thaise rechtszitting altijd forse strafvermindering betekent. Uiteindelijk besloot hij om weer vrij te komen, de politie toch maar te betalen. Een familielid van hem kwam naar het bureau om het bedrag te voldoen.

Eenmaal thuis besloot hij ook op aandringen van familieleden, deze zaak toch door te zetten. Het ongelukkige voor de politie was, dat de man een camera in zijn auto had, die de zoekactie van de politiemensen gefilmd had. Op het filmpje zou te zien zijn hoe het amfetamine pilletje verpakt in een buisje door een van de agenten in zijn auto werd gelegd. Door de dochter van de chauffeur werd het filmpje op de sociale media geplaatst en daarmee ging de zaak aan het rollen. Het filmpje werd ruim 8,5 miljoen keer bekeken. Nieuwssite Kao Sod Thai rapporteerde het voorval en de beschuldigde chauffeur verscheen in een praatshow op de Thaise TV.

Daarin zei hij de zaak voor de rechter te willen brengen, omdat veel te veel mensen het slachtoffer worden van dit soort praktijken van het politiekorps, waardoor ze vaak in financiële moeilijkheden raken. Hij eist een onderzoek naar vingerafdrukken op het buisje waarin het pilletje zat. De betreffende politiemensen zitten met het hele geval dusdanig in hun maag, dat ze verzochten het filmpje van het internet te verwijderen, maar daar werd geen gevolg aan gegeven.

Klik op onderstaande link voor het betreffende filmpje. Fake drugsbezit in origineel Thais!

"ไม่กลัว กูมีกล้อง" โชเฟอร์พูดอย่างมั่นใจ หลังตร.ค้นรถ เจอยาตกอยู่ข้างเบาะคนขับ

ลุงโชเฟอร์พูดชัดๆ "ไม่กลัว กูมีกล้อง มันน่าจะยัด ยัดยาบ้ากูนี่ละ" หลังตร.ค้นรถบรรทุก เจอยาบ้าตกอยู่ 1 เม็ดข้างเบาะคนขับ

Geplaatst door Khaosod – ข่าวสด op Woensdag 20 november 2019

 

Meer hallucinerende stuff op Trefpunt: Yaba klant
Redactie
Over Redactie 592 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*