Ontdek Bangkok met Henry. Doodskist

 

Henry Ontdekt Bangkok, Cafe, Doodskist

Het café in Bangkok heet Kid Mai (Denk er nog eens over na) en in het midden staat een doodskist. Als je koffie bestelt en je zegt toe even in de kist te gaan liggen, krijg je 10 bath korting.

Er staan richtingaanwijzers die naar de Hel wijzen en naar de Hemel maar ook naar het oeddhistosche Nirvana. Er is een tafeltje waar je je testament kunt schrijven en ze serveren er drankjes met namen als ‘Ik heb nog twee weken’, ‘Ik heb nog een half jaar’ en ‘de Verrijzenis’.

Ari Bangkok

Henry Ontdekt Bangkok, Cafe, Doodskist

Voor wie er heen wil. Het café ligt in de wijk Ari. Volgens velen best wel een hippe buurt waar zo’n concept prima past. Er zit namelijk een uigekiend idee achter dit ‘death awareness café’. Het is onderdeel van een filosofie-centrum en wat de uitbaters hopen is dat de bezoekers eens goed over de dood nadenken. En dus automatisch ook over het leven. Waar reflecteer je beter dan door even te gaan liggen in een afgesloten doodskist? Moet je niet claustrofobisch zijn.

Krans

Eenmaal herrezen kun je aan een apart tafeltje iemand een brief schrijven. Her en der hangen bordjes met relevante vragen als ‘Waar ben je echt trots op?’, ‘Wie moet je nog zeggen dat je van hem of haar houdt?’ en ‘Zijn er echt mensen aan wie je een ontzettende hekel hebt?’

Henry Ontdekt Bangkok, Cafe, Doodskist

Doodskist

Naast de doodkist staat een krans met de tekst die eigenlijk het hele verhaal vertelt: ‘Je kunt toch niks meenemen.’ Had ik al gezegd dat de koffie prima is?

 

Foto’s: ©Henry Ontdekt Bangkok

 

Meer weten over Henry? Klik hier voor Facebookpagina

Ontdek Bangkok Henry, Logo, Nieuw, Logopic

Henry Ontdekt Bangkok
Over Henry Ontdekt Bangkok 38 Artikelen
Ontdenk Bangkok met Henry brengt de bezoeker op de mooiste plekjes van de Thaise metropool. Soms onontdekte en altijd bezienswaardig dankzij een Bangkokifan. Meer info op Facebook-pagina Ontdek Bangkok met Henry

2 Comments

  1. Wel apart ja, leuk artikel, maar echt gezellig lijkt het me niet…..:)

    Groeten uit Chiang Mai,

    Berthy

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.