Thailand. Nieuw protocol bij ‘hoeren en snoeren’

Thailand, bordeel, Erik Kuijpers

Het bordeel is zo oud als de weg naar Rome. Een bordeel, zegt de Dikke van Dale, is een plaats waar prostitutie bedreven wordt. En prostitutie is seks tegen betaling. Wel, dat is in Thailand verboden volgens een wet uit 1996.

En daarom grijpt de attente overheid in!

Zo af en toe wordt met veel bombarie en tamtam een ‘bordeel’ gesloten om de goede zeden in het land te bewaren en te voorkomen dat mensenhandel meisjes in de prostitutie brengt. Uiteraard neemt men dan de schrijvende en filmende media mee die de sekswerkers onbeschaamd publiek te kijk zetten en die ook nog onbehoorlijke vragen stellen, mogelijk in de hoop spannende details te vernemen……

Dat veel van die ‘bordelen’ massagesalons zijn die extra diensten aanbieden en dat van die opbrengst een ‘aardigheidje’ in de zakken van autoriteiten verdwijnt is een publiek geheim…….

Een nieuw protocol; een humane behandeling

Thailand, bordeel, Erik Kuijpers
Mevrouw Angkhana Neelapaijit

De Thaise National Human Rights Commission kondigt nu aan, in de persoon van mevrouw Angkhana Neelapaijit (63), vrouw van de in 2004 spoorloos verdwenen mensenrechtenadvocaat Somchai, dat de politie anders zal gaan optreden.

De politie gaat sekswerkers ‘humaan’ behandelen! Welwillend tegemoet treden, betekent dat.

En er gaan geen media meer mee naar binnen in het bordeel en er vindt geen mediamoment meer plaats zoals we zo vaak in Thailand zien: de verdachten aan een tafel en daarachter een rij dappere hotemetoten van de politie voorzien van hun schouderversierselen.

Thailand, bordeel, Erik Kuijpers
Bardames

Maar het belangrijkste: geen hete heterdaadjes meer!

De politie voert eerst undercover acties uit in zo’n ‘bordeel’ en daarbij wordt, excusez le mot, een ‘wip’ gemaakt met de verdachte dame. En dat is nu voorbij want, zoals men schrijft, ‘We ban sexual intercourse during sting operations’.

Hoe dat straks bewijstechnisch moet gaan uitpakken, geen idee van, maar het zal de dienstdoende oom agent een pak van het hart zijn want er zijn in Thailand nu eenmaal dames met een andere uitrusting in hun onderbroekje dan je zou verwachten……..

Thailand, bordeel, Erik Kuijpers
Kathoeys

En wordt dit ook zo uitgevoerd?

Nou, this is Thailand. Hier kan alles.

Thailand is een land vol sekswerkers en ik lees dat hun aantal wordt geschat op 200 tot 300 duizend vrouwen, mannen en kathoeys.

Deze business is zo groot dat je dit niet zo maar stopt, hoezeer je ook dingen verbiedt en zaken sluit. Het informele geldcircuit valt mogelijk niet te passeren en dat houdt de handel in stand.

We zullen het zien!

Bron:

Khaosod English; https://tinyurl.com/y659tshr

Meer lezen?

Is Thaise seks maar één ringvinger lang? https://www.trefpuntazie.com/column-thaise-seks-ene-ringvinger-lang/

Foto’s en prenten

Fresco. Het bordeel in Pompeï, bedolven 79 na Chr.; wikimedia, 4603509.

Lid van de National Human Rights Commission, mevrouw Angkhana Neelapaijit (63), vrouw van de in 2004 spoorloos verdwenen mensenrechtenadvcaat Somchai; wikimedia, 8034090.

Bardames in afwachting van klanten; wikimedia, 3209068.

Transseksuele sekswerkers, kathoeys; wikimedia, 597321.

Erik Kuijpers
Over Erik Kuijpers 833 Artikelen
Erik Kuijpers (1946) werkte 36 jaar als aangiftemedewerker inkomsten- en vennootschapsbelasting. In 2002 emigreerde hij naar Nongkhai in Thailand waar ook zijn partner en pleegzoon wonen. Erik pendelt nu afhankelijk van de seizoenen tussen Thailand en Nederland

2 Comments

  1. Ze moeten prostitutie legaliseren en goed organiseren,want nu vallen die meiden tussen het wal en het schip en zijn rechtenloos

    • Colin, ik denk dat geen enkele politieke partij daaraan zal willen meewerken want Thailand is preuts al knijpt men graag de kat in het donker. Je krijgt direct het predicaat ‘viezerik’ als je prostitutie (v/m/t) zou willen legaliseren. Vergeet dat maar. Het zal in het duister blijven en de moraalridders aan de top zullen hun kontzakken blijven vullen met een deel van de opbrengst van…….

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.