Thailand is boos op Gambia om opmerking over sekstoerisme

Thailand is boos op Gambia en heeft een formeel protest ingediend bij de Gambiaanse overheid. Waarom? De Bert, Gambia, Sekstoerismeminister van toerisme en cultuur Mr. Hamat Bah, van dit kleine Afrikaanse land, suggereerde op de Gambiaanse televisie dat je voor sekstoerisme beter af bent in Thailand.

Diplomaten in de Thaise ambassade in de hoofdstad Dakar in buurland Senegal, dienden daarop een formeel schrijven in waarin ze ferm afstand doen van deze, in hun ogen, ongenuanceerde uitspraak die al snel viraal ging over de Thaise sociale media. Een soortgelijk protest werd verzonden naar de ambassade van Gambia in Maleisië.

Het nieuws over de uitspraak van de minister wordt gemeld door nieuwsagentschap ETurboNews. Dat meldde dat de heer Bah op televisie verklaard had dat westerse sekstoeristen die van plan zijn om naar de Afrikaanse natie te reizen Bert, Gambia, Sekstoerismemaar een deur verder moesten gaan, bijvoorbeeld naar Thailand. Want beweert hij, Gambia is nu een eenmaal geen seksbestemming. Als iemand naar een seksparadijs wil gaan, dan gaat die persoon maar naar Thailand.

De Thaise minister van Cultuur, Veera Rojpojchanarat, antwoordde zijn collega daarop dat sekstoerisme in Thailand veel voorkomt, maar is gedaald sinds het land meer de focus legt op ‘moraliteit’. “Thailand heeft zich op alle fronten rond sekstoerisme enorm verbeterd,” vertelde hij tijdens een kabinetsvergadering, afgelopen maandagochtend.

Ondanks dat minister Bah zich met zoveel zekerheid opstelt en er zelf in gelooft, is het vakantieland met zijn poederwitte stranden en zeer aangename klimaat een geliefd oord voor vooral oudere mannen die er een Afrikaans ‘vriendinnetje’ op nahouden.Bert, Thailand, Animeermeisje

Daarnaast vertrekken jaarlijks horden dames, vooral uit Engeland, naar deze voormalige Engelse kolonie om er een grote zwarte man aan de haak te slaan voor een, betaald, avontuurtje. Ga naar het strand, bijvoorbeeld Kotu, en je ziet ze hand-in-hand door de branding lopen.

Net zoals veel buitenlanders elk jaar naar Thailand komen voor de goedkope seks en de tijdelijke ‘girlfriend experience’. Hoe de diplomatie ruzie gaat aflopen is nog niet bekend.

Bron: KhaoSod/OllekeBolleke

Gerelateerde berichten

Bert Vos
Over Bert Vos 75 Artikelen
Bert Vos is journalist, publicist en ZZP'er in Amersfoort. Hij is ook een enthousiast Thailand-reiziger.

1 Comment

 1. Ach ja, een minister uit Gambia zegt iets over Thailand en meteen komt Prayut met
  maatregelen…….ach, het doet me denken aan de jaren 70, toen zei premier Den Uyl iets over
  een oliestaat en meteen draaide men de oliekraan in dat arabische land dicht, ging in Nederland
  de benzine op de bon. Wat een onzin was dat toen, er was volop benzine, ik denk dat er ook
  volop s*x in Thailand blijft….:)

  Berthy

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*