Berthy. Armoe in Thailand

Berthy Jenner, Armoede, Thai

Iedere dag als we dochter Robin naar school brengen zien we op een afstandje een soort huifkar staan. Er ‘wonen’ een man en zijn vrouw + een meisje van 3,5 en een jongetje van 5 jaar, zo blijkt als we vandaag er heen rijden. Ook van een afstandje was al duidelijk dat dit arme mensen zijn en voordat we er heen gingen zocht Yui de kleding van Robin uit en deed de nog mooie dingen die voor Robin te klein waren in een grote tas en die brachten we mee. De vader maakte een beleefde wai terwijl de kinderen en moeder in de tas doken.

Berthy Jenner, Armoe, Meisje, Thailand

Ze waren zichtbaar blij al was er niet zo veel voor het jongetje. Toen het meisje een paar gloed nieuwe, voor Robin te klein gekochte schoenen, in een doos ontdekte, klemde ze die tegen haar aan en zei tegen het nieuwsgierige broertje ‘Die zijn van mij’ en ze liet de doos niet meer los.  Het komend weekend zoeken we nog meer, voor deze mensen bruikbare goederen op en brengen dat maandag met ondermeer een aantal grote flessen drinkwater.

Berthy Jenner, Armoede, Thai

Foto’s ©Berthy Jenner. Meer Berthy op www.sifaa.nl

 

Zie ook: extreme armoe in Thailand uitgeroeid

Berthy Jenner
Over Berthy Jenner 41 Artikelen
Berthy Jenner is Haagse pensionado en blogger. Woont met Yui en dochter Robin in Chiang Mai, Thailand en geniet van elke dag. Meer van en over Berthy is te lezen op zijn blogsite www.sifaa.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*