Tesla verlaagt de prijzen scherp naarmate de vraag toeneemt

Er komen ook nieuwe concurrenten. Dit jaar begint General Motors met de productie van elektrische versies van zijn Chevrolet Silverado pick-up en Chevrolet Blazer en Equinox SUV’s.

Tesla heeft dat ook Probleem in China, de grootste markt, waar een lokale fabrikant, BYD, nu het nummer 1 merk voor elektrische voertuigen is. Tesla verlaagde onlangs de prijzen in China en meldde een Totale wereldwijde verkoop tot 2022 Dit was lager dan verwacht door analisten.

Hoewel Tesla nog steeds wordt geprezen om de geavanceerde technologieën die in zijn auto’s zijn geïnstalleerd en hun strakke vormgeving, is Tesla traag geweest met het toevoegen aan zijn modellenlijn. Het biedt slechts vier voertuigen en de twee luxe modellen zijn buiten bereik van de meeste reguliere consumenten. Het lanceerde voor het laatst een auto in 2020, toen Model Y in productie ging.

Tesla beloofde vanaf 2019 een pick-up genaamd de Cybertruck te introduceren, maar stelde de productie ervan verschillende keren uit. Het bedrijf hoopt het nu dit jaar te lanceren. De Cybertruck heeft een hoekig, futuristisch design en zal naar verwachting verkocht worden als een luxe voertuig, wat zijn aantrekkingskracht zal verminderen. In het verleden heeft dhr. Musk heeft interesse getoond in het bouwen van een elektrische auto die voor ongeveer $ 25.000 zou kunnen worden verkocht, maar hij heeft geen formele plannen opgesteld.

In december begon Tesla met het leveren van een beperkt aantal semi-vrachtwagens op batterijen aan zijn eerste klant, PepsiCo.

“We zien problemen met de vraag blijven totdat Tesla in 2025 goedkopere aanbiedingen introduceert, wat waarschijnlijk pas in 2025 zal zijn”, zei Bernstein-analist Tony Sacconaghi deze maand in een verklaring.

READ  De politie van Memphis geeft een video vrij waarop te zien is hoe Dyer Nichols doodslaat

Tesla heeft aangegeven bereid te zijn enige winst toe te geven door de prijzen van zijn huidige modellen te verlagen om het verkoopvolume te vergroten. Het bedrijf laat doorgaans een brutowinstmarge van 26 procent zien – het dubbele van dat van sommige rivaliserende autofabrikanten – wat investeerders ertoe heeft aangezet om zijn aandelen te bieden, waardoor het ’s werelds meest waardevolle autobedrijf is geworden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *