Berthy’s goud van oud. Een terrasje in Chiang Mai


Wij wonen in een klein dorpje, ca 25 km van de grote stad Chiang Mai. Veel bijzondere winkels zijn hier in het dorp niet en mijn vriendin wilde voor een party de volgende dag, nieuwe schoenen en kleding kopen, dus op naar Chiang Mai City. Uit ervaring weet ik dat dit winkelen wel ‘even’ kan duren en dus zette ik haar voor de gewenste winkels af en parkeerde zelf mijn auto in de buurt van John’s Place een ‘farang restaurant’, waar je goed kunt eten en ook een lekker koud biertje kunt bestellen. Ons hondje Jumper was met mij mee en dan weet je dat je altijd aanspraak hebt, of je wilt of niet. Na het bestellen van een biertje ging mijn telefoon en belde ik een paar minuten met een Nederlandse kennis. Het tafeltje naast mij was bezet door, naar even later bleek, een Hollands stel van naar schatting 55 jaar. De man zat rustig aan een glas bier en keek rond naar alles wat bewoog en langs liep.

Berthy jenner, Goud, terrasje in Chiang Mai, Jumper
Jumper

De vrouw, eentje met een strak grijs permanentje, aaide hondje Jumper en sprak tegen mij:  ‘Ik hoor dat U Nederlander bent?’
‘Klopt’, antwoordde ik.
‘Woont u soms hier? ik bedoel omdat u een hondje heeft.’
‘Klopt alweer.’
‘Hoelang al, als ik vragen mag?’
‘Inmiddels vijf jaar’, zeg ik.
‘Bevalt het?’, vraagt het permanentje.
‘Tuurlijk’, zeg ik, ‘Thailand is een heerlijk land en Chiang Mai een prima omgeving.’
‘Wij gaan over acht dagen alweer terug, maar dat vind ik niet erg, ik heb het hier wel weer gezien, maar Wim niet.’ En ze kijkt wat minachtend naar haar tafelgenoot. ‘Wim vindt al die jonge meiden mooi. Maar zeg nou zelf, het is toch geen gezicht die jonge meiden hand in hand met mannen van onze leeftijd? Het zouden hun dochters kunnen zijn.’
‘Tsjaa’, sis ik maar een beetje.
‘Hoor je wel Wim, meneer lijkt het ook niets’, vertaalt ze dat maar voor mij. ‘Ik vind het maar niets’, dendert het permanentje verder, ‘het zijn toch net prostituees’, valt ze dan ook nog uit.

Om het gesprek te ontlopen duik ik in de menukaart, maar de krullenbol is niet af te stoppen.
‘Kijk Wim, meneer hier is keurig met zijn hondje aan de wandel en zit niet zo te loeren naar die meiden zoals jij.’
Precies op dat moment komt mijn jongere vriendin met wie ik al vijf  jaar samen woon, bepakt en bezakt, het terras oplopen, aait Jumper over zijn bolletje en gaat met een ‘Hello Tjilak’ bij mij aan tafel zitten.
“Toevallig” kijk ik naar de vrouw naast ons. Is ze rood aangelopen of gewoon zonverbrand…….?
Het permanentje staat resoluut op en zegt: ‘Wim, AFREKENEN!’,  en loopt naar de rand van het terras, waar ze met haar rug naar ons toe op Wim blijft wachten.
Ik lach naar Wim en zeg: ‘Nog een fijne vakantie’.
Wim glimlacht en geeft een knipoog voordat hij langzaam naar het permanentje toeloopt…………

Berthy jenner, Goud, terrasje in Chiang Mai

 


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Berthy Jenner
Over Berthy Jenner 42 Artikelen
Berthy Jenner is Haagse pensionado en blogger. Woont met Yui en dochter Robin in Chiang Mai, Thailand en geniet van elke dag. Meer van en over Berthy is te lezen op zijn blogsite www.sifaa.nl

6 Comments

  1. Leuk Berthy. Herkenbaar. Maar wel al een paar keer gelezen op diverse plekken in het world wide web. Alhoewel ik ook wel eens in herhaling val wanneer de inpsiratie het laat afweten.

  2. Heerlijk verhaal, daar kan ik van snoepen!!
    Die echtgenote van Wim, de genieter, had zéker ook van die dunne lippen, hahaaaa

  3. Leuk geschreven verhaal met een vette knipoog. Zulke teksten lezen bij het ontbijt en je dag is goed, nog van dat Berthy!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.