Telegraafmagazine Vrij vraagt mening Thailandgangers

-Vrij, het zatedagmagazine van dagblad De Telegraaf, wil van lezers die korte of langere tijd in Thailand verbleven graag weten wat hun ervaringen zijn met visaprocedures en immigratiedienst.

Deze oproep is geplaatst op de site van de Telegraaf.

 

Redactie, Telegraaf, Vrij, Thailand, Immigratie

Wordt het moeilijker om Thailand in te komen?

Is Thailand nog wel het land van de glimlach? Hoe zijn jouw ervaringen sinds de militaire regering aan de macht is?
Deze junta trekt de touwtjes stevig aan en toeristen voelen daar de gevolgen van. Zo is er opeens een oude regel afgestoft waarbij bezoekers binnen 24 uur moeten worden aangemeld bij de immigratiepolitie.
Heb jij hiermee te maken gehad? Of heb je ervaringen met vreemde ‘boetes’? Laat het weten aan check-in@telegraaf.nl
In zaterdagmagazine VRIJ van 30 december komen we terug op het onderwerp.

De link naar de oproep: https://www.telegraaf.nl/vrij/1450511/wordt-het-moeilijker-om-thailand-in-te-komen

 

Redactie, Telegraaf, Vrij, Thailand, Immigratie

 

Aanleiding voor de publicatie zijn klachten van zowel toeristen als langduriger in Thailand verblijvenden over onduidelijke en willekeurige toepassing van met name de (her)ingevoerde aanmelding bij de immigratiedienst binnen 24 uur na aankomst op een logeeradres. De ‘behandeling’ kan per plaats verschillen. Een voorbeeld daarvan is ook op onze site te vinden: https://www.trefpuntazie.com/thailand-immigratie-angst-willekeur-gesjoemel-antonincee/

 

 

 

 

 

 

Redactie
Over Redactie 574 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

6 Comments

 1. Hoe kan je overleven ? Door de ander steeds te laten dansen. Kat en muis. Hoe meer regeltjes hoe groter de kans dat iemand ergens over de schreef gaat. En dan is deze ‘te pakken’ en zit jezelf veilig (vanuit de stoel van de ‘authoriteit).

 2. Simpelheid troef bij sommigen,
  als de eigenaar van de verblijfplaats je vrouw is ligt dat bij haardus.
  Als zij in thaise stijl het niet zo belangrijk vindt, kan jij een probleem hebben of krijgen bijv. bij verlengen verblijfsduur in diverse vormen. Los daarvan kost alles veel reis- en wachttijd om naar een immigratiekantoor te gaan. Via de internet site ? die of niet werkt of niet gebruikt kan worden door prive personen of pas als je eerst in de rij op het kantoor jemeld, waarbij diverse kantoren ander intepretaties hanteren.
  Daarnaast kan je je de vraag stellen of de maatregel gaat helpen waarvoor hij bedoeld is!( niet ons ding)
  Overigens heb ik in het algemeen meer last van Nederlandse veranderde onbetrouwbare regelgeving of monetair beleid vooalsnog dan van de Thaise immigratiepolitiek.

 3. Dat is niet helemaal waar. Zie http://www.chiangmailocator.com/wiki-the-tm-30-form-all-you-need-to-know-about-it-and-why-it-matters-to-you-p172. Of lees op deze site dit verhaal https://www.trefpuntazie.com/thailand-immigratie-angst-willekeur-gesjoemel-antonincee/. Zo zijn er veel te vinden op het internet. Hoe groot de pakkans is? Wellicht kleiner dan die van de toerist die zonder helm op de brommer stapt omdat hij/zij om zich heen kijkend denkt dat een helm hier niet hoeft…..

 4. Een toerist hoeft zich niet te melden. De verantwoordelijkheid ligt bij het hotel of ander logeer plaats.

  • Beste Freek, dat klopt. Behalve wanneer die toerist, of iemand die hier langer verblijft, een prive-woning betrekt of een homestay. In dat geval moet de eigenaar van die woning de buitenlandse bezoeker aanmelden. Met aanmelding door hotels zijn meestal geen problemen, maar ook daar kan het fout gaan als het hotel z’n verplichting niet nakomt.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.