Filipijnse volksverhaaltjes (59). Mannen blij met hun tattoos. Of toch niet?

Filipijnse Volksverhaaltjes, Tattoo

 

Hoe een tattoo tot herrie kan leiden.

Twee jonge kerels, heel goeie vrienden, zijn niet blij. Ze hebben immers nog geen tatoeage en vinden dat ze er niet zo knap uitzien als hun vrienden. Maar ze hebben geen centen…… Dus ze besluiten elkaar een tattoo te geven.

Een van de twee markeert de contouren van een figuur op de borst en de rug van zijn vriend, en ook op armen en benen, en zelfs op zijn gezicht! Daarna schraapt hij roet af van een kookpot en vult de markeringen er mee. Zijn vriend heeft een heel mooie tattoo.

Zijn kameraad kijkt naar hem en zegt ‘Jij hebt nu een mooie tatoeage, nu wil ik er ook een.’ Maar zijn vriend heeft er niet echt zin in…… Hij begint met het afschrapen van roet en eer zijn vriend er erg in heeft zit hij van top teen en van voren tot achter ingesmeerd onder een vette laag roet. Zwart en vettig staat hij er nu bij.

Hij wordt boos. ‘Ik heb jou een mooie tattoo gegeven, wat doe je me aan?’

Filipijnse Volksverhaaltjes, Tattoo
Luipaardgekko.

 

Ze beginnen te knokken en dan ineens … wordt de vriend met de mooie tattoo een luipaardgekko die snel in het gras duikt, en zijn vriend wordt een gitzwarte kraai…..

Foto’s en prenten

Thaise tatoeage, sak yant, wordt door een monnik geplaatst; wikipedia, curid, 2732178.

Luipaardgekko (volwassen), Eublepharis macularius; wikimedia, curid, 15137893.

Erik Kuijpers
Over Erik Kuijpers 813 Artikelen
Erik Kuijpers (1946) werkte 36 jaar als aangiftemedewerker inkomsten- en vennootschapsbelasting. In 2002 emigreerde hij naar Nongkhai in Thailand waar ook zijn partner en pleegzoon wonen. Erik pendelt nu afhankelijk van de seizoenen tussen Thailand en Nederland