T-Mobile US onderzoekt een datalek waarbij 37 miljoen accounts betrokken waren

20 januari (Reuters) – T-Mobile (TMUS.O)De nr. 3 Amerikaanse mobiele provider zei donderdag dat het een datalek onderzoekt waarbij 37 miljoen postpaid- en prepaidaccounts betrokken zijn en dat het mogelijk aanzienlijke kosten met zich meebrengt in verband met het incident.

Het bedrijf, dat meer dan 110 miljoen abonnees heeft, zei op 5 januari dat het de kwaadaardige activiteit binnen een dag had gedetecteerd en in bedwang had gehouden, en zei dat er geen gevoelige gegevens zoals financiële informatie in gevaar waren gebracht.

Er zijn echter enkele basisgegevens van klanten verkregen – naam, factuuradres, e-mailadres en telefoonnummer – en T-Mobile zei dat het is begonnen met het informeren van getroffen klanten.

“Ons onderzoek is nog gaande, maar de kwaadaardige activiteit lijkt op dit moment volledig onder controle te zijn en er is momenteel geen bewijs dat een kwaadwillende in staat was om onze computers of ons netwerk te hacken of in gevaar te brengen”, aldus het bedrijf.

De Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) is een onderzoek gestart naar het datalek in de Wall Street Journal. gemeld Donderdag, daarbij verwijzend naar een woordvoerster van de FCC.

De FCC en T-Mobile hebben niet onmiddellijk gereageerd op verzoeken van Reuters om commentaar op het gemelde onderzoek.

“Hoewel deze inbreuken op de cyberbeveiliging misschien niet systematisch van aard waren, is de frequentie waarmee ze bij T-Mobile voorkomen een alarmerende openbaring in vergelijking met zijn telecomcollega’s”, zegt Neil Mack, senior analist bij Moody’s Investors Service.

“Dit kan een negatieve invloed hebben op het gedrag van klanten, verwarring veroorzaken en aandacht trekken van de FCC en andere toezichthouders.”

READ  Nasdaq stijgt met 2% naarmate de marktrally begin 2023 aanhoudt

Vorig jaar stemde T-Mobile ermee in om $ 350 miljoen te betalen en in 2021 nog eens $ 150 miljoen uit te geven om de gegevensbeveiliging te verbeteren om een ​​rechtszaak te schikken in verband met een cyberaanval die informatie van 76,6 miljoen mensen in gevaar bracht.

De aandelen van het in Bellevue, Washington gevestigde bedrijf daalden 2% in de handel na sluitingstijd.

Rapportage door Eva Mathews en Lavanya Ahire in Bangalore; Bewerking door Sriraj Kalluvila, Maju Samuel, Rashmi Aich en Savio D’Souza

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *