‘Super Mario Bros. Movie’ is de 10e animatiefilm die wereldwijd de grens van $1 miljard heeft overschreden.

(CNN) Ongeveer een maand later ging “The Super Mario Bros. Movie” in première Een indrukwekkend openingsweekend Aan de kassa heeft de animatiefilm weer een belangrijke mijlpaal bereikt.

De film overschreed zondag de $ 1 miljard aan de wereldwijde kassa en blijft box office-records breken, met zijn vierde achtereenvolgende weekend op nummer 1, volgens een persbericht van Universal.

“Super Mario Bros.” In 2019 werd het de 10e animatiefilm in de geschiedenis die de $ 1 miljard overschreed, waarmee het de $ 942,5 miljoen van “Minions: The Rise of the Gru” overtrof, waarmee het de 10e grootste animatiefilm ter wereld is.

De film ging op 5 april in première in de VS en Canada en werd een kaskraker Meer dan 200 miljoen dollar, en bijna $ 380 miljoen internationaal voor de vijfdaagse openingsronde. “Super Mario Bros.” Die tijd overtrof Marvel’s “Ant Man and the Wasp: Quantumania”, die begin februari wereldwijd $ 225,3 miljoen verdiende.

De film is gebaseerd op de klassieke videogamefranchise “Super Mario” van Nintendo en de wereld van sterren. Chris Pratt als MarioCharlie Day als Luigi en Anya Taylor-Joy als Princess Peach.

“The Super Mario Bros. Movie” volgt Brooklyn Loodgieters Mario en Luigi werken aan het repareren van een ondergrondse waterleiding wanneer ze onder een mysterieuze leiding terechtkomen. De broers dwalen een ‘magische nieuwe wereld’ binnen, en zodra ze gescheiden zijn, ‘begint Mario aan een epische zoektocht om Luigi te vinden’, een stap verder. Samenvatting Op de website van de film.

Jake Black, Keegan-Michael Key, Seth Rogen, Fred Armisen, Kevin Michael Richardson en Sebastian Maniscalco completeren de cast, met een speciaal optreden van acteur Charles Martinet, die de officiële stem van Mario in de videogames is.

READ  Iran verzekert volledige medewerking aan IAEA voorafgaand aan bestuursvergadering

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *