‘Steek je handen niet omhoog en laat de hond los!’ Zwarte man aangevallen door politiehond na Ohio State

Een politiehond viel een zwarte man in Ohio aan tijdens een verkeerscontrole op 4 juli nadat hij zich na een “lange achtervolging” met zijn handen in de lucht had overgegeven aan agenten.

Een politie-inspecteur van de Ohio State Highway Patrol probeerde de 23-jarige Zatarius Rose, die een oplegger bestuurde, aan de kant te zetten omdat hij “geen spatlap linksachter had”, aldus een incidentrapport. Ross reisde in westelijke richting op US Route 35 toen een inspecteur en trooper om hulp riepen niet stopten.

Troopers gebruikten twee keer apparaten om banden leeg te laten lopen, stopsticks genaamd, voordat het voertuig van Ross werd gestopt op US Route 23.

Volgens het incidentrapport droeg Ross een trooper op om uit zijn voertuig te stappen terwijl hij aan de telefoon was met 911.

“Na verschillende keren het bevel te hebben gekregen om het voertuig te verlaten, verliet de verdachte het voertuig via de zijdeur aan de bestuurderszijde”, aldus het incidentrapport. “De bestuurder kreeg het bevel om op de grond te komen en de verdachte gehoorzaamde niet.”

In een video die is vrijgegeven door de Highway Patrol, is Rose te zien terwijl ze met haar handen voor troopers staat.

Men hoort een politieagent uit Circleville met een hond tegen Rose zeggen “ga op de grond of je wordt gebeten”. Ondertussen zegt een trooper van de snelwegpatrouille tegen Rose dat ze “naar mij toe moet komen”.

Dat is wanneer een politieagent uit Circleville, geïdentificeerd als “R. Speakman”, zijn K9 inzet.

“Steek je handen niet op en laat de hond los!” Een trooper was meerdere keren te horen schreeuwen voordat Speakman de hond losliet.

READ  New York City wordt wakker met de grootste sneeuwval van het seizoen

De video toont de hond die naar Rose rent, die op zijn knieën zit terwijl Speakman de hond bevrijdt.

Op de video is te zien hoe de hond in de roos bijt terwijl hij luid schreeuwt.

“Snap je!” Rose schreeuwt keer op keer.

“Haal de hond bij hem weg!” Een trooper roept.

Andere agenten zijn te horen die om de EHBO-kist roepen.

Zatarius Rose in handboeien nadat de hond was getrokken. Wegpatrouille van de staat Ohio

Ross werd uiteindelijk in hechtenis genomen en “troopers verleenden onmiddellijk eerste hulp en namen contact op met EMS om te reageren”, zei de snelwegpatrouille in een verklaring.

Ross wordt beschuldigd van het niet opvolgen van het bevel of signaal van een politieagent, een vierdegraads misdrijf volgens de Highway Patrol, en riskeert een gevangenisstraf van zes tot achttien maanden. Hij werd de volgende dag aangeklaagd en plaatste op 7 juli een borgsom.

De burgemeester van Circleville, Don McIlroy, en politiechef G. Volgens Shawn Baer was de Circleville Police K9 Unit betrokken bij het incident van 4 juli na een verzoek om assistentie van de Highway Patrol.

“In overeenstemming met het beleid van de politie van Circleville is er onmiddellijk een Force Review Board bijeengeroepen die het incident onderzoekt”, aldus de verklaring. “In de week van 31 juli 2023 zullen de bevindingen van de aanvraag van de Force Review Board worden gepresenteerd.”

Het is onduidelijk of de officier die verantwoordelijk is voor het aanwijzen van de hond om Rose aan te vallen, disciplinaire maatregelen te wachten staat.

“De hond die bij het incident betrokken was, was van de politie van Circleville, niet van de Ohio State Highway Patrol”, verduidelijkte de Highway Patrol.

Wegenwacht Sgt. “Deze zaak wordt nog onderzocht en de patrouille kan op dit moment geen details geven”, zei Ryan E. Purpura in een verklaring.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *