State Farm stopt met de verkoop van opstalverzekeringen in Californië, onder vermelding van natuurbrandrisico’s


New York
CNN

State Farm stopt de verkoop van nieuwe woningverzekeringen in Californië, daarbij verwijzend naar natuurbrandrisico’s en stijgende bouwkosten. verklaard Vrijdag.

De verzekeringsmaatschappij stopte op 27 mei met het accepteren van aanvragen voor alle commerciële en persoonlijke eigendommen en ongevallenverzekeringen in Californië. De beslissing van State Farm heeft echter geen invloed op bestaande autoverzekeringen.

“State Farm General Insurance Company heeft deze beslissing genomen vanwege historische stijgingen van bouwkosten die de inflatie overtreffen, snel groeiende catastrofeblootstelling en een uitdagende herverzekeringsmarkt”, aldus het bedrijf in een verklaring.

Californië vond het gemiddelde Elk jaar vinden er meer dan 7.000 bosbranden plaats, heeft de afgelopen vijf jaar gemiddeld meer dan 2 miljoen hectare gebruikt, volgens gegevens van het kantoor van de gouverneur. Wetenschappers en Californische functionarissen geven de klimaatcrisis de schuld van de intensiteit van de brandseizoenen.

“Terwijl verzekeringsmaatschappijen prioriteit geven aan hun financiële doelstellingen op korte termijn, is het langetermijndoel van de verzekeringssector het beschermen van consumenten”, aldus Michael Soler, woordvoerder van het California Department of Insurance.

De factoren achter de actie van State Farm lagen buiten de controle van het bureau, voegde Soler eraan toe.

“Het is belangrijk op te merken dat bestaande State Farm-klanten niet worden getroffen en dat er geen verlengingen worden aangeboden als gevolg van deze aankondiging,” zei Soller.

State Farm, dat samen met zijn dochterondernemingen de grootste aanbieder van auto- en woningverzekeringen in de Verenigde Staten is, zei dat het nog steeds samenwerkt met het California Department of Insurance en wetgevers om marktcapaciteit in de staat op te bouwen.

READ  Ben Ferenc, de laatste overlevende aanklager van de nazi's in Neurenberg, is overleden

“Het is echter noodzakelijk om deze maatregelen te nemen om de financiële kracht van het bedrijf te verbeteren”, zei State Farm, eraan toevoegend dat het tarief opnieuw zal worden beoordeeld op basis van de marktomstandigheden.

De in Illinois gevestigde verzekeringsgroep zei dat haar agenten zullen blijven werken met bestaande klanten.

Vorig jaar zei American Insurance Group dat het de polissen op huizen van miljoenen dollars in Californië introk vanwege het risico op bosbranden, meldde de Wall Street Journal. gemeld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *