Thailand, stap in het huwelijksbootje bovenop een olifant


Afgelopen zondag op Valentijnsdag gaven 59 koppels elkaar het ja-woord op een wel heel bijzondere manier. Ze zaten daarbij namelijk op de rug van een olifant. De massale trouwerij vond plaats in de botanische tuin Nong Nooch Tropical in de buurt van Pattaya. Begeleid door dansers en muzikanten kwamen de paren, zittend op olifanten in optocht naar de ceremonie.  Ook de ambtenaar van de burgerlijke stand, die de huwelijken voltrok, zat op een olifant.

“We zijn lang bezig geweest met het plannen van onze trouwerij en we wilden echt iets heel bijzonders op deze speciale dag” vertelde de 26-jarige bruidegom Patiphat Panthanon vanuit zijn olifantenstoel gezeten naast zijn 23-jarige bruid.

De massale huwelijksvoltrekking is hier een jaarlijks terugkerend evenement en trekt normaal gesproken honderden trouwlustige stellen. Dit jaar waren het er vanwege de Covid-19-pandemie een stuk minder.  

Desondanks is de directeur van de tuin, Kampon Tansacha, niet ontevreden. “Dankzij stringente maatregelen, zoals temperatuur controle en het screenen van bezoekers voelen mensen zich steeds veiliger en komen langzaam weer terug naar ons park”, zegt hij. 

De botanische tuin is een van de mooiste in zijn soort in Thailand en een populaire attractie voor toeristen in Pattaya.

Een andere bijzondere manier om elkaar het ja-woord te geven is te trouwen onder water, wat gebeurt op het eiland Koh Kradang in de provincie Trang. Dit evenement werd dit jaar vanwege de COVID-19 pandemie echter afgelast.    

Ook op Trefpunt Azië: Eenzaamste olifant ter wereld straks niet meer eenzaam


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Redactie
Over Redactie 791 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*