Thailand. Speurhonden voor bestrijding Covid-19

Door de Faculteit van Diergeneeskunde van de Chulalongkorn University in Bangkok zullen binnenkort speciaal getrainde honden worden ingezet om Covid-19 infecties op te sporen. Naast de reguliere screening zal deze nieuwe methode door vrijwilligers worden toegepast in Bangkok om de heropleving van het virus te bestrijden.

‎Met een reukvermogen dat 50 keer groter is dan dat van mensen, zijn er tot nu toe zes Labradors getraind om Covid-19 te detecteren. De honden krijgen watten met menselijk zweet te ruiken, die in blikjes voor de honden worden geplaatst. De honden zijn getraind om te gaan zitten wanneer ze de geur van Covid-19 ruiken.

Testen tonen aan dat de dieren een nauwkeurigheidspercentage van bijna 95% hebben bij het detecteren van geïnfecteerde, a-symptomatische patiënten.‎ De methode wordt gezien als een sneller alternatief voor de huidige screeningsmethoden, met name voor bedpatiënten.‎

Een andere methode, die met name al in India wordt toegepast om het Covid-19 virus vast te stellen in a-symptomatische gevallen, is een speciale app, die de menselijke stem analyseert.

Ook op Trefpunt Azië: Aziatische portretten. Een Engelse hondengedragskundige in Chiang Mai

Over Redactie 798 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*