S&P 500 eindigt eerste week van augustus op hoogste niveau nu Nasdaq 7e opeenvolgende winnende week boekt: Stock Market News Today

De aandelen stegen op vrijdag toen investeerders een ruzie tussen de twee grootste Amerikaanse autofabrikanten verwerkten en zich schrap zetten voor de volgende renteverhoging door de Federal Reserve.

De S&P 500 (^GSPC) steeg 0,12%, terwijl de Nasdaq Composite (^IXIC) 0,16% won en de Dow Jones Industrial Average (^DJI) 0,13%, ofwel 44 punten.

De S&P 500 staat op het hoogste niveau sinds augustus 2022, terwijl de Nasdaq zeven weken omhoog gaat.

De S&P 500 eindigde de handelssessie van donderdag met een stijging van meer dan 20% ten opzichte van het dieptepunt van oktober 2022, waarmee officieel het begin van een bullmarkt werd gemarkeerd. De aandelenrally die in 2023 begint, komt doordat sterke economische gegevens de aanhoudende angst voor een recessie blijven overtreffen.

“Ik geloof dat het ergste achter de rug is”, vertelde BMO Capital Markets-hoofdstrateeg Brian Belsky, die onlangs zijn S&P-koersdoel voor het einde van het jaar verhoogde van 4.300 naar 4.550, aan Yahoo Finance Live. “De Fed zal tussen nu en het einde van het jaar waarschijnlijk nog één rente verhogen, en dat is oké, maar ik denk dat het meeste daarvan al in de markt is ingeprijsd.”

De aandelen van Tesla (TSLA) en General Motors (GM) werden beide donderdag hoger op de markt verhandeld nadat GM aankondigde samen te werken met Tesla om het superchargernetwerk van de fabrikant van elektrische voertuigen te gebruiken. De aankondiging komt twee weken nadat Ford (F) een soortgelijke samenwerking met Tesla aankondigde om Ford-voertuigen toegang te geven tot het oplaadnetwerk van Tesla.

De GMC Hummer EV wordt tentoongesteld op de Philadelphia Auto Show op vrijdag 27 januari 2023 in Philadelphia. (AP Foto/Matt Rourke)

“Deze samenwerking is een belangrijk onderdeel van onze strategie en een belangrijke volgende stap in het snel uitbreiden van de toegang tot snelladers voor onze klanten”, zei GM-CEO Mary Barra in een persbericht.

READ  SEC klaagt Coinbase aan, beschuldigt Crypto Platform van het overtreden van marktregels

Tesla-aandelen stegen met 4% op het nieuws, waarmee een rally van 11 dagen werd verlengd. De recente rally van het aandeel Tesla staat al meerdere dagen op rij op een recordhoogte.

Aandelen van Docusign ( DOCU ) werden negatief toen het bedrijf de schattingen van analisten voor zowel de winst als de omzet per aandeel in het laatste kwartaal versloeg. Verschillende Wall Street-analisten herhaalden hun verkoopadvies voor het aandeel.

“De outperformance van DocuSign op het gebied van verlengingstijd was te wijten aan het feit dat het slechts een fractie van de 1Q-slag naar de vooruitzichten voor het volledige jaar stuurde en lethargisch was over de toestand van de vraagachtergrond”, schreef UBS-analist Carl Keirstedt in een notitie aan klanten na de bekendmaking van de inkomsten. .

Ondertussen steeg het aandeel Netflix (NFLX) vrijdag met 2,6% Nieuwe data Het aantal aanmeldingen voor de streamingdienst in de VS is gestegen in ten minste vier en een half jaar sinds het hardhandig optreden van de streamer voor het delen van wachtwoorden vorige maand begon, liet analyseplatform Antenna zien.

Op economisch vlak zal het vrijdag naar verwachting rustig zijn. Markten die de volgende stap van de centrale bank voorspellen, rekenen momenteel een kans van 78% in dat de Federal Reserve tijdens haar vergadering van volgende week haar renteverhogingscyclus zal onderbreken.

“Het FOMC zal volgende week waarschijnlijk pauzeren tijdens zijn bijeenkomst in juni, zodat de mist kan optrekken voordat een nieuwe renteverhoging wordt overwogen”, schreef een team van Goldman Sachs-economen onder leiding van John Hatzius donderdagavond in een notitie aan klanten.

READ  Oorlog in Oekraïne: wie heeft geheime Amerikaanse documenten vrijgegeven - waarom?

Economen voegden eraan toe: “De leiding van de Fed beschouwt de pauze als een voorzichtige koers, aangezien onzekerheid over de vertraagde effecten van renteverhogingen die het al heeft opgeleverd en de impact van krappe bankleningen het risico op onbedoelde overschatting vergroot.”

Josh is een verslaggever van Yahoo Finance.

Klik hier voor het laatste economische nieuws en economische indicatoren om u te helpen bij uw investeringsbeslissingen

Lees het laatste financiële en zakelijke nieuws van Yahoo Finance

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *