Sneeuw en ijs in Vietnam, ongewoon koud in Thailand

sneeuw

Zeldzame sneeuw en ijs bedekt op dit moment Noord-Vietnam. Tropisch Vietnam werd deze week verrast door uitzonderlijk koud weer. Op een aantal plaatsen viel er zelfs een flink pak sneeuw. Sapa, een populaire toeristische trekpleister in de noordelijke provincie Lao Cai is sinds afgelopen zondag gehuld in een sneeuwdeken. Dit trok veel bekijks, zo berichten lokale media. De temperatuur in het stadje, gelegen op 1500 meter hoogte, zakte maandag naar  min een. Ook in de naburige Lai Chau provincie kwam de temperatuur beneden het vriespunt. De verwachting is dat het koude weer nog een aantal dagen aanhoudt.

In Thailand viel er weliswaar geen sneeuw, maar het is er ongewoon koud. Zo zakte de temperatuur in de kustplaats Pattaya tot zo’n 16 graden. Normaal gesproken wordt het hier ’s nachts niet koeler dan een graad of 23. De reden voor het koude weer is een hogedrukgebied boven China, dat  een koude wind richting Thailand blaast. In Noord- Thailand zakte de temperatuur nog een stukje lager. Zo was het gisterochtend in Chiang Mai slechts 9 graden, en in de hoger gelegen gebieden er omheen kwam de temperatuur dicht bij het vriespunt. Dit jaar is het voor Thaise begrippen sowieso een strenge winter. Normaal gesproken zijn koude nachten in Chiang Mai op de vingers van één hand te tellen, deze winter duikt de temperatuur sinds begin december regelmatig onder de 15 graden.

De ongewone kou zorgt voor winterse taferelen en unieke beelden:
sneeuw

sneeuw

Ook op Trefpunt Azië: Thailand: Hoe moet dat verder met al die rook?

Over Redactie 798 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*