Gelukkig geen on-Thaise snakekiller

Ik zat achter mijn WordPress-scherm toen de hond blafte. Na ruim een jaar samenwonen ga je op zo’n beest lijken en je kunt ermee praten. ‘Gevaar’, zei ze. Ik rende naar buiten. Een Slang. Rechtop in een bloembed bij de tuinmuur. Tactisch terugtrekken, adviseerde ik Hond. Zelf hup naar de wapenkamer om junglezwaard en honkbalknuppel te pakken. ‘Niet doodslaan, dat weet je’, gilde mijn inmiddels gealarmeerde echtgenote. Ze riep er een passerend heerschap bij. Die keek afkeurend naar m’n wapentuig, pakte een stok en werkte het sissende serpent over de muur in de belendende tuin. Dodelijk giftig, zei hij nog. Gelukkig niet tegen de lamp gelopen als schandalig on-Thaise snakekiller, dacht ik. De buren laten dagelijks hun twee rotkinderen in de tuin spelen. Ruziënde herrieschoppers, schrik van de buurt.

Hans Geleijnse
Over Hans Geleijnse 336 Artikelen
Hans Geleijnse (1944, Zaandam). Voormalig beroepsmilitair en dienstweigeraar. Passie voor reizen, schrijven en muziek. Belandde in journalistiek, leerde het vak in de praktijk. Werkte twee decennia als buitenlands correspondent voor persbureau GPD en div. andere Nederlandse media. Hij woonde met partner en dochter ruim tien jaar in Thailand.

2 Comments

 1. Hans hans als ik even zo brutaal mag zijn op je bij je voornaam aan te spreken.
  Normaal schrijf ik eigenlijk niet heb het niet op voormoderatie maar hier kan ik het niet laten.
  Mocht het doden van dat soort beesten slecht zijn voor je nachtrust omdat de bank een minder goede ligging heeft als het bed zou het vangen en een kilometertje of wat overboord zetten een redelijke oplossing zijn.
  Over de muur jagen/zetten in een buurt met kinderen of veel mensen terwijl het bekend is dat het een gifslang is erg gek erg gek.
  Stukje pvc buis van twee meter en wat nylon touw dopje en lijm en het moet de volgende keer een stuk beter kunnen.

  M.v.g.

 2. Ik woon in het zelfde Thailand, Hans, en heb 7 waakkatten die gebiologeerd naar gifslangen blijven kijken tot mijn vrouw of ik het zien en dan roepen we de buren. Die hebben allemaal kleuters rondkruipen en -lopen en maken met de slang korte metten: de pan in. Schijnt nog lekker te zijn ook……

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.