Thaise slaapkamertaferelen.

Mijn vrouw Nut blijft een Thais raadsel voor me. We zijn de tweede dag in ons nieuwe huis en willen vrijen. Want dat moet, vinden we. Inwijden, toch?
Het huis is vrijstaand, van voren voorzien van een hek met agressief omhoog stekende ijzeren pijlen en voor de rest rondom ommuurd door bijna twee meter hoge, stenen muren. Zo ziet het er dus uit. Houd dit beeld vast.

Alle gordijnen in het huis hebben we verwijderd. Ze waren namelijk depressief donkerblauw, tegen zwart aan. Daardoor namen ze niet alleen veel daglicht weg, maar ook je adem. Zelfs als ze niet gesloten waren. Morgen komen de nieuwe. Lichte vitrage en daarvoor niet doorschijnende, lichtgele overgordijnen. Goed. Mooi. Blijde verwachting.

Nou was er al het een en ander aan onbegrijpelijke, Thaise zaken gebeurd bij het inrichten en plaatsen van meubilair. Het bed bijvoorbeeld zou logischerwijs tegen de korte kant van de muur in de slaapkamer geplaatst moeten worden. Maar… aan de andere kant van die muur bevindt zich een toilet en dus kan het bed beslist niet tegen die muur gezet worden, oh nee! Nog wat. Boven de deur naar de slaapkamer moest eerst een waaier gemaakt worden. De waaier bevat een mysterieuze afbeelding die zorgt voor geluk, een gezonde slaap en meer. De waaier hangt naast Boeddha, ook al een must.

Theo van der Schaaf, Slaapkamertaferelen, Waaier
De waaier zorgt voor geluk, een gezonde slaap en meer…

Goed, geen gordijnen dus en er moet gevreeën. Nut dreutelt en drentelt al een tijdje onrustig van de kamer naar de slaapkamer en vice versa. Het hek heb ik gesloten, de buitendeur op slot gedaan. Ik ben al halverwege uitgekleed en vraag maar eens wat er aan de hand is, want normaal gesproken ligt zij er eerder in dan ik. Ze geeft geen antwoord, maar begint grote handdoeken te verzamelen op het bed. Die gaan een voor een voor de ramen want… ze gaat echt niet bloot vrijen met ramen waardoor iedereen naar binnen kan kijken.

Theo van der Schaaf, Slaapkamertaferelen, Handdoeken
“Die gaan een voor een voor de ramen…”

Ja maar schat, het hek is dicht, de deur op slot en er staat een muur van twee meter hoog om ons huis heen, niemand kan je zien, echt niet. Onverstoorbaar hangt ze de volgende handdoek op, haar gezicht in heel serieuze plooien, ondanks mijn pleidooi om haar de onzinnigheid van deze actie te doen inzien. Als we uiteindelijk toch in bed belanden en het resultaat bekijken, worden we lacherig en weer ontspannen. De rest mogen jullie raden…

 

 

 

Theo van der Schaaf
Over Theo van der Schaaf 42 Artikelen
Theo van der Schaaf woont sinds tien jaar de meeste tijd in Hua Hin in Thailand, maar in de zomer ook wel in Aalsmeer. Hoewel ooit begonnen als timmerman bracht hij het grootste deel van zijn werkzame leven door met het exploiteren van muziek en film. Tegenwoordig is Theo van der Schaaf als columnist verbonden aan Trefpunt Azie, een blogsite voor Nederlanders en Belgen met een Aziatische connectie. Theo is auteur van Thaise Perikelen, een boek over zijn huidige leven in Thailand. Ook schreef hij De Herniafabriek, een onweerstaanbaar ziekenhuis verhaal. Thaise Perikelen is ook verkrijgbaar als e-book in de Engelse taal onder de titel: Love Is Here To Stay But Gone Tomorrow and Other Stories From Thailand – Kindle edition on Amazon

6 Comments

    • Ja, Alex, ik ben een Hollands raadsel die woont in een Hollands huis in Holland, Hollands eet en Hollands praat met zijn Hollandse buren. Ben je nu wat wijzer geworden?

  1. Citaat:
    ‘Mijn vrouw Nut blijft een Thais raadsel voor me.’

    Een raadsel, dat kan ik volgen. Maar waarom een ‘Thais’ raadsel? Ik ging lang, lang geleden met mijn vrouw naar een naaktstrand bij Hoek van Holland. We vreeën overdag met alle ramen open (maar wel boven….) en soms in de buitenlucht.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.