Singapore: Luxueus kamperen op de luchthaven


Bij kamperen denk je aan natuur en buiten zijn. Maar niets van dat alles in Singapore. Daar geen muggenbeten of andere vervelende zoembeesten. Changi Airport, de luchthaven van Singapore biedt tijdens de feestdagen aan de inwoners van dit stadstaatje luxe kampeerarrangementen aan met op de achtergrond de blazende airco.

Een onderzoek van een paar weken geleden wees uit: veel mensen in Singapore zouden in de periode rond nieuwjaar dolgraag weer eens op reis gaan. Maar ook hier, zoals overal elders, zit het er dit jaar vanwege de coronacrisis niet in. Maar voor mensen, die thuis de muren op zich af zien komen, bedacht kunnen Changi Airport een slim uitje: kamperen op de luchthaven.

Opblaasbedje

Kamperen betekent op Changi Airport geen opblaasbedje in een muffe tent op bij een vochtig veldje. maar overnachten in een overdekt park annex winkelcentrum. De meest populaire plek is de HSBC Regenzuil, de grootste indoor waterval ter wereld, die zich van de zevende verdieping naar beneden stort. Changi Airport kreeg voor de pandemie jaarlijks 65 miljoen passagiers te verweren en  mag zich al zeven jaar laten voorstaan op het label ‘beste luchthaven ter wereld’. Kamperen op de luchthaven is dan ook helemaal conform deze eretitel.

Reden waarom Changi niet schroomt 166 euro te vragen voor een nachtje luxueus kamperen in een vijfpersoonstent. Voor dat bedrag hebben gasten echter geen eigen toilet en douche. Voor hun sanitaire behoeften moeten ze naar de gewone voorzieningen op de luchthaven. Desalniettemin is kamperen op de luchthaven razend populair. Eind November begon Changi met het aanbieden van dit arrangement, dat tot begin januari duurt. Op enkele plekjes na waar je voor drie uur kamperen 83 euro betaalt, is overnachten nu al niet meer mogelijk. Alle tenten zijn volgeboekt voor een kampeeravontuur in een comfortabel tweepersoonsbed in een soort kunstmatig regenwoud met bijna driehonderd winkels en restaurants in de buurt.

Vliegtuigmaaltijd

Met kamperen op de luchthaven probeert de lokale reisindustrie nu de Covid-pandemie het internationale reisverkeer grotendeels heeft platlegt, nog iets te verdienen. Eerder al konden reislustige Singaporezen ‘vluchten naar nergens’ boeken. Maar na protest van de milieubeweging is Singapore Airlines gestopt met het aanbieden van die reisjes.

Als alternatief, waarbij dan toch de sfeer van op reis te zijn wordt gecreëerd, biedt de luchtvaartmaatschappij nu diner-arrangementen. Daarbij wordt een vliegtuigmaaltijd genuttigd aan boord van een geparkeerde wijdrompige Airbus.

Ook werd geëxperimenteerd met cruises, waarbij een cruiseschip een rondje maakt zonder onderweg havens aan te doen. Dat werd echter geen succes. Vorige maand werd zo’n cruise naar nergens, die vertrok met 1.700 passagiers aan boord vanuit Singapore, voortijdig afgebroken vanwege een vermoedelijke corona-uitbraak aan boord.

Kamperen op de luchthaven is dan misschien toch een stuk veiliger.

Bron: onder meer TTR weekly.

Ook op Trefpunt Thailand: Thailand. Verplichte polsband voor toeristen


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Redactie
Over Redactie 767 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*