Singapore. Het shoppen even onderbreken voor cultuur


 

Of je nou op zoek bent naar de laatste smart phone of het eerst gemaakte mobieltje dat ooit gemaakt werd, in Singapore is alles te krijgen wat de wereld zoal aan technologische artikelen heeft voortgebracht. Vandaar dat Singapore, wat letterlijk betekent de plaats der leeuwen al heeft dit dier er nooit rondgelopen, bekend staat als een shopper’s paradise. Maar tijdens de Singapore Biënnale, die in november voor de zesde achtereenvolgende maal plaatsvindt, laat dit ministaatje zich ook eens van een andere kant zien.

Kunst en Cultuur in Singapore

Plots is het niet alleen maar shoppen wat de klok slaat, maar geeft men zich met dezelfde hartstocht over aan kunst en cultuur, die -het moet worden gezegd- op de toeristenmarkt natuurlijk ook uitstekend te verhandelen zijn. In de woorden van de directeur Serene Tan van de Singapore Tourism Board: ‘November biedt voor iedereen wat wils. In Singapore zijn kunst en cultuur niet uitsluitend beperkt tot museums, maar komen ook op straat tot leven’.

Zo kunnen bezoekers tijdens de biënnale bijvoorbeeld tekenlessen nemen in het enige vissersdorp dat Singapore nog rijk is. Of leren schilderen onder het toeziend oog van een lokale kunstenaar in zijn atelier, gelegen in een moderne kampong. Ze kunnen muziekoptredens en performances bijwonen in de zijstraatjes van Muscat Street, genoemd naar de hoofdstad van Oman, waar Singapore een historische band mee heeft. Tijdens het festival transformeert de buurt tot een bazaar waar talloze kunstenaars hun ambacht tonen aan het publiek.

Meer traditioneel ingestelde mensen kunnen zich te goed doen aan een Chinese opera of een wajang voorstelling. En zij die actief ergens aan willen deelnemen kunnen hun eigen kunstzinnige bijdrage leveren aan een gigantische muurschildering van zes bij twee meter in Little India, dat met zijn talloze tempels en in felle kleuren geschilderde huizen, een van de meest pittoreske buurten in Singapore is. Of hun eigen souvenir om mee naar huis te nemen creëren op de Urban Market Singapore. Zelfs de shopping malls laten zich niet onbetuigd. In het Far East Plaza treedt een circustroep met acrobatie en hypnotiserende dansen op, om de shoppingwoede even te kalmeren.

Bron: TTR


Redactie
Over Redactie 643 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

1 Comment

  1. Ik heb er 10 jaar gewoond en krijg zo’n zin om er even terug te gaan. Bedankt!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.