Thailand. Sieraden fabriek gesloten, 2600 mensen ontslagen

Een bekende sieraden fabrikant sluit per direct een van haar fabrieken, daardoor komen 2600 mensen op straat te staan. Marigot Jewellery is een gerenommeerde sieradenfabriek die kunstmatige edelstenen produceert en ook verpakkingen maakt voor grote merken als Swarovski. Het bedrijf heeft twee vestigingen, in Samut Prakan en Ayutthaya. De vestiging in Samut Prakan wordt na 33 jaar in bedrijf te zijn geweest gesloten. Marigot is gevestigd in Gemopolis. Een belastingvrije industriële zone waar ongeveer 20 duizend mensen werken. 

Personeel bij fabriek
Foto: Facebook Marry Apbawe

De COVID-19-pandemie heeft het bedrijf zwaar getroffen, dit heeft geleid tot het besluit om de fabriek op het Bangpoo Industrial Estate te sluiten en de 2.600 werknemers te ontslaan. Het is het grootste ontslag ooit in de Thaise sieradenindustrie.

Personeel bij fabriek
Foto: Facebook อัลญา เด็กต๊าย ร๊ากจริง

De werknemers, van wie velen jaren en sommigen zelfs decennia, bij het bedrijf werken zijn ontredderd door het plotselinge besluit de deuren te sluiten. Op Facebook en Tik Tok delen ze hun verdriet.

Tranen van ongeloof
Foto: TikTok Noomuay

Ook op Trefpunt Azie: Het trage economische herstel in Thailand

Over Redactie 798 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*