Schrijfster Femmy Fijten (63) overleden


Femmy Fijten, Overlijdensbericht

 

Schrijfster Femmy Fijten is donderdag 20 juli thuis in haar woonplaats Arnhem overleden. Ze is 63 jaar geworden.

Twee maanden geleden werd vastgesteld dat Femmy als gevolg van longtumoren niet lang meer te leven had. Zij nam die jobstijding op met kalmte en berusting. Zij schreef me: ‘De dood is onverbrekelijk verbonden met het leven en een keer issie daar. Voor mij klopt die nu zachtjes aan de deur. Er is geen andere optie dan dat te accepteren. Wat ons wonderbaarlijk goed lukt.’

Femmy was sinds oktober 2015 ook auteur bij Trefpunt Thailand. Wij publiceerden 28 verhalen van haar,

Femmy, gehuwd met Kees Lagerwaard, schreef onder haar eigen naam Fijten. Bij uitgeverij Nieuwe Druk in Arnhem verschenen twee romans van haar: Terug naar Bandung en Vaarwel Soerabaja. Tijdens haar slopende ziekte heeft ze een derde roman weten af te ronden: In het Spoor van Birma. Op haar website  http://www.femmyfijten.nl is haar gehele oeuvre te vinden.

Wij verliezen met Femmy een geweldige en veelzijdige schrijfster én een prima mens om mee samen te werken. Dit weekeinde herplaatsen wij enkele verhalen van haar, waaronder ons favoriete Convento La Magdalena. Vandaag, zaterdag, zullen er geen andere verhalen op Trefpunt worden gepubliceerd.

De crematie zal in beperkte kring van familie en vrienden plaatsvinden.

Wij betuigen ons medeleven met dit verlies aan levenspartner Kees en aan de verdere familie. Dat hun verdriet door de vele vrienden en vriendinnen van Femmy wordt gedeeld mag een troost zijn.

 

Namens redactie Trefpunt Thailand

 

Hans Geleijnse

                                           


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Hans Geleijnse
Over Hans Geleijnse 346 Artikelen
Hans Geleijnse (1944, Zaandam). Voormalig beroepsmilitair en dienstweigeraar. Passie voor reizen, schrijven en muziek. Belandde in journalistiek, leerde het vak in de praktijk. Werkte twee decennia als buitenlands correspondent voor persbureau GPD en div. andere Nederlandse media. Hij woonde met partner en dochter ruim tien jaar in Thailand.

1 Comment

 1. Beste Femmy,
  Dit bericht treft me heel diep en heel onverwachts.
  Ik ben echt aangedaan. Zo jong was je nog.
  Toen jij Trefpunt Thailand vervoegde,
  leerde ik je kennen als een gedegen verhalenschrijfster.
  Er ging geen verhaal voorbij dat niet genoten werd.
  En toen ik drie dagen geleden ‘Grenzen zijn mensenwerk’ ontving,
  las ik jouw verhaal ‘Iesdotta maflend’ als een van de eerste.
  Pakkend. Het gaat ook over een voortijdig afscheid. Heel mooi.
  Dank je Femmy, voor al je verhalen!
  Met dit verhaal heb je in ware schoonheid afscheid van ons
  en ons tijdschrift genomen.
  In gedachtenis voor de familie en vrienden.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.