Scherven brengen (geen) geluk


Barhangend in Pattaya was ik getuige. Thaise jongen duwt fruitkarretje voort op Second-Road. Taxi stopt, en uitstappende passagier molt met achterportier zijruit van fruitmobiel. Glasscherven op straat, evenals farang met  gelabelde koffer, vers van luchthaven. Taxichauffeur geeft, na ontvangst ritprijs, ijzeren ros de sporen. Zijn probleem niet. Farang overhandigt  fruit-boy een in geen jaren kostendekkend tien baht-muntje. En verdwijnt, Samsonite-sleurend richting vakantie. Daarbij per dag waarschijnlijk genoeg bahts stukslaand om wel twintig ruiten te vergoeden. Met plaatsvervangende schaamte zie ik de beduusde fruitverkoper naar het muntje staren. Wens hem het geluk dat scherven zouden moeten brengen. De vers ingevlogen rotte appel wens ik iets anders.


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Lieven Kattestaart
Over Lieven Kattestaart 103 Artikelen
Lieven Kattestaart (1963) werd geboren in Middelharnis. Hij werkte van 1991 tot 2016 bij de Gemeente Goeree-Overflakkee. Sinds 1993 bezoekt hij Thailand en raakte zoals zovelen verslaafd aan het land en de bevolking. In Isaan, het noordoostelijk deel van Thailand, ontmoette hij zijn vrouw Pranom (Ooy).