Saoedische Grand Prix: hoe te kijken en wat te weten

Toen Mercedes-coureur George Russell twee weken geleden na de eerste race van het Formule 1-seizoen uit zijn auto stapte, maakte hij bekend dat de titelrace al voorbij was. Hij zei dat de auto’s van Red Bull erg snel zijn.

“Ze hebben dit kampioenschap dichtgenaaid”, zei Russell. Red Bull, voorspelde hij, Je kunt elke wedstrijd winnen.

Die voorspelling kan uiteindelijk kloppen: Red Bull had zaterdagavond opnieuw de snelste auto in de kwalificatie toen Sergio Perez de pole position won voorafgaand aan de Grand Prix van Saoedi-Arabië op zondag. Maar een mechanisch defect dat Perez’s teamgenoot Max Verstappen terug naar de garage bracht, zal dienen als een herinnering dat er niets opgesloten zit als het erop aankomt. Breekbare auto’s, Fijne instellingen En Strakke hoeken.

Verstappen start zondag als 15e. Titelwedstrijd, in ieder geval voor één dag, opnieuw.

Tijd: De Grand Prix van Saoedi-Arabië begint zondag om 13.00 uur Eastern Time 20.00 uur plaatselijke tijd In Djedda.

TV: Kijk op ESPN in de VS. Voor een volledige lijst van houders van uitzendrechten voor de Formule 1, waar u ook bent, Klik hier.

van Verstappen Kapotte aandrijfas stuurde hem naar beneden tuimelen, en Een voorbarige zin Charles Leclerc van Ferrari zal hetzelfde doen. Leclerc was tweede in de kwalificatie, maar zal als twaalfde starten.

Fernando Alonso en Aston Martin in het echt? Een derde plaats tijdens de seizoensopenende Grand Prix van Bahrein was een aangename verrassing voor de 41-jarige Alonso en een briljante start voor zijn nieuwe team Aston Martin. Maar Alonso was niet in de stemming om zich te verdiepen in de nuances van tussentijden en snelheden. “Ik weet niets”, zei hij toen hem werd gevraagd of het team iets heeft geleerd van een sterke trainingsweek. “Ik zal in de auto rijden en dan zien waar ik sta in de kwalificatie.” Hij zat met Red Bull’s Perez op de eerste startrij na de kwalificatie.

Goed nieuws, slecht nieuws voor Red Bull. Hoe snel was Verstappen in zijn seizoensopener in Bahrein? Sneller dan zijn team Hij zei dat ik langzamer moest gaan Laat in de race eindigde een verzoek dat Verstappen woedend maakte met een Red Bull-ingenieur die smeekte: “Doe het alstublieft.” Het is niet duidelijk of het bevel werd gegeven om de motor van Verstappen te redden of het prestige van het veld, maar het plotselinge vermogensverlies dat een einde maakte aan zijn kwalificatiepoging op zaterdag bezorgde zijn team niet de schok die het nodig had en het verzuurde ook de stemming toen Perez keerde terug. Snelle ronde. “Het wordt nu een beetje lastiger”, zei Verstappen bij de 15e start. “Alles is mogelijk op dit circuit. Maar laten we een beetje realistisch zijn: het wordt moeilijk.

Het stroomprobleem van Ferrari. Het had slecht kunnen aflopen voor Leclerc en Ferrari in Bahrein. Leclerc liep met de leiders mee en werd gedwongen uit de race te stappen nadat zijn krachtbron plotseling stopte. (Maak je geen zorgen als je niet weet wat de oorzaak is van het stoppen van de krachtbron: de ingenieurs van Ferrari lijken het ook niet te weten, en het is een groter probleem voor hen dan voor jou.) er hing echter de hele week veel kracht boven Ferrari: het liet zijn auto’s op minder dan volle snelheid draaien om op safe te spelen.

READ  Tijdens een onaangekondigd bezoek aan Irak beloofde de chef van het Pentagon de Amerikaanse troepen daar te houden

Mercedes wil een overstap. “Het was Een van onze slechtste racedagen”, zei Mercedes-teambaas Toto Wolff na een slechte seizoensstart in Bahrein, waar Lewis Hamilton vijfde en Russell zevende werd. De stemming is er niet op verbeterd. Wolff moppert nog steeds, Russell heeft het nog steeds moeilijk, Hamilton stoomt nog steeds.” Ik voelde de auto niet onder me, ‘zei Hamilton. “Ik weet niet wat ik eraan ga doen.”

Resultaten en klassement na de eerste race van het seizoen tijdens de Grand Prix van Bahrein op 5 maart:

  • “Alles is mogelijk op dit circuit. Maar laten we een beetje realistisch zijn: het wordt moeilijk. — Verstappen Over zijn kansen om te winnen nadat hij in de openingsfase naar de 15e was gedegradeerd.

  • “Qua pure snelheid denk ik dat Red Bull in een andere klasse zit. Ik denk dat we ons meer op andere teams moeten richten. — AlonsoBeginnend op de eerste rij maar al meekijkend over zijn schouder.

  • “We hebben de Red Bulls nodig om de race niet uit te maken, de Ferrari’s om de race niet uit te maken, misschien de Astons om de race nu niet uit te rijden. We moeten deze keer winnen.” — Hamilton Mercedes plaveide een meer gecompliceerde weg naar succes. In zijn verdediging zou het uitschakelen van een half dozijn van de snelste auto’s erg nuttig zijn voor elke middenklassegroep, en dat is precies wat Mercedes op dit moment is.

2 april: Grand Prix van Australië, Grand Prix-circuit van Melbourne.

READ  Bondgenoten versterken Oekraïne met meer wapentoezeggingen; Maar er is geen teken van een Amerikaans-Duitse tankdeal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *