India. Geen trillende hulpstukken in sanskaari India

India, Erik Kuijpers, sanskaari

.

Vibrators in Bollywood?

De mensen in India worden geacht ‘sanskaari‘ te zijn. Sanskaari in alle facetten van het leven. Wat is sanskaari?

Een definitie is:

  1. Respecting both your elders and your younger ones when they deserve it, not just because they are our elders and believed ‘they are always right’ .
  2. Politely making your parents understand about their wrong decisions. As they may not be always right because they are humans like us.
  3. Respecting both men and women equally , not just one particular sex.
  4. One who stands up for the right thing and aginst the wrong one.

Kuis, braaf, volgzaam, ouderwetse normen?

Ik leerde ooit de tien geboden die er in gestampt werden door de broeders op school en door wat op de kansel werd gepredikt. Maar nimmer werd mij verboden een vibrator te hanteren.

The Guardian kondigt in juni 2018 aan dat deze zomer de vibrators arriveren in Bollywood. Immers, twee nieuwe films tonen deze trillende hulpstukken: Lust Stories en Veere Di Wedding tonen hoofdrolspelers die zich opwinden met deze apparaten.

Is India dan zo preuts?

India heeft een groeiende markt in wat men noemt adult toys. Deze markt kent een omzet in 2018 van 228 miljoen dollar en voor 2019 wordt een groei van 34 procent verwacht.

Maar de wetgeving is prudish en dat valt te vertalen met preuts.

Daarom wordt een grijs circuit gehanteerd om buiten de greep van politie en moraalridders te blijven. In India is dit spul alleen te koop in Delhi’s Palika Bazar en op Mumbai’s Crawford Market en uiteraard wordt het stiekem meegenomen in de bagage op het risico af dat een douane-ambtenaar de ogen uit de kassen vallen bij ontdekking in de scanner.

De wetgeving beschouwt dit soort hulpstukken als obsceen en illegaal en daarom wordt het uiterlijk aangepast. Zo kan het gebeuren dat een stift lippenbalsem ineens een batterij bevat…..

Want als het niet LIJKT op een genotmiddel valt het niet onder de Drugs and Cosmetics Act; dus zolang er geen lichaamsdeel in te herkennen valt en geen naaktheid vertoont mag het.

En als je het niet kunt krijgen?

Tja, dan moet men inventief worden. Het schijnt dat met name de Nokia 3310 erg in trek is bij dames, en niet alleen om te bellen…….

India gaat hopelijk niet terug naar wat vroeger in Nederland in zwang was. Een klein winkeltje waarin een hoekje te zien was van ‘De Lach’ en heren in grijze regenjassen, de kraag hoog opgezet, heel snel in en uit liepen en schielijk een boekje in een grijze envelop in de binnenzak wegstopten.

Bron: timesofindia.com nummer 65455884

Foto’s en prenten

Batterijen voor zekere hulpstukken; wikimedia, curid, 27562693.

Erik Kuijpers
Over Erik Kuijpers 640 Artikelen
Erik Kuijpers (1946) werkte 36 jaar als aangiftemedewerker inkomsten- en vennootschapsbelasting. In 2002 emigreerde hij naar Nongkhai in Thailand waar ook zijn partner en pleegzoon wonen. Erik pendelt nu afhankelijk van de seizoenen tussen Thailand en Nederland

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*