Sam Altman, maker van ChatGPT en CEO van OpenAI, dringt er bij de Senaat op aan om AI te reguleren

De toon van hoorzittingen van het congres met technische leidinggevenden in de afgelopen jaren kan het best worden omschreven als vijandig. Mark Zuckerberg, Jeff Bezos en andere techreuzen zijn op Capitol Hill allemaal uitgedost door wetgevers die van streek zijn door hun bedrijven.

Maar op dinsdag getuigde Sam Altman, CEO van de start-up OpenAI uit San Francisco, voor leden van een subcommissie van de Senaat en was hij het grotendeels met hen eens over de noodzaak om krachtigere AI-technologie te reguleren die binnen zijn bedrijf en andere bedrijven zoals Google wordt ontwikkeld. en Microsoft.

In zijn eerste getuigenis voor het Congres zei dhr. Altman deed een beroep op wetgevers om kunstmatige intelligentie te reguleren. Het onderzoek onderstreept het diepe onbehagen van technologen en de overheid over de mogelijke schade van AI. Maar meneer die een vriendelijk gehoor had onder de leden van de subcommissie. Die rusteloosheid duurde niet lang voor Altman.

Een 38-jarige drop-out van Stanford University en tech-ondernemer, Mr. Altman’s optreden leverde hem een ​​reputatie op als een leidende figuur in AI. Jongensachtig uitziende Mr. Altman deed zaken in zijn gebruikelijke trui en spijkerbroek, gekleed in een blauw pak en stropdas. Voor een hoorzitting van drie uur.

Dhr. Altman sprak maandagavond over de technologie van zijn bedrijf tijdens een diner met tientallen leden van het Huis en had voor de hoorzitting een privé-ontmoeting met verschillende senatoren. Hij zorgde voor een los raamwerk om te beheren wat er daarna gebeurt met snelgroeiende systemen waarvan sommigen geloven dat ze de economie fundamenteel zullen veranderen.

“Als deze technologie fout gaat, denk ik dat het heel erg fout kan gaan. We willen er duidelijk over zijn. We willen samenwerken met de regering om dat te voorkomen.”

Toen de interesse in AI explodeerde, besloot Mr. Altman maakte zijn publieke debuut op Capitol Hill. Zelfs te midden van groeiende zorgen over de rol van AI bij het verspreiden van verkeerde informatie en op een dag het matchen van menselijke intelligentie, hebben techreuzen moeite en miljarden dollars gestoken in wat zij zeggen dat een transformerende technologie is.

READ  Een zeemonster uit het dinosaurustijdperk gevonden op een afgelegen arctisch eiland

Dit heeft de technologie in Washington in de schijnwerpers gezet. “Wat u doet heeft een enorm potentieel en een enorm risico”, zei president Biden deze maand tijdens een ontmoeting met een groep CEO’s van AI-bedrijven. Topleiders in het Congres hebben zich ook gecommitteerd aan AI-regelgeving.

Leden van de Senaatssubcommissie voor privacy, technologie en recht, dhr. Het was duidelijk dat ze geen ruige grill voor Altman aan het plannen waren, ze waren Mr. Altman bedankte hen voor hun persoonlijke ontmoetingen en voor hun bereidheid om op het proces te verschijnen. Cory Booker, Democraat van New Jersey, Dhr. Hij noemde Altman herhaaldelijk bij zijn voornaam.

Christina Martin, Chief Privacy and Trust Officer van IBM, en Gary Marcus, een bekende professor en frequente criticus van AI-technologie, getuigden dat dhr. sloot zich aan bij Altman.

Dhr. Altman zei dat de technologie van zijn bedrijf sommige banen zou kunnen vernietigen en nieuwe zou kunnen creëren, en dat het belangrijk is voor “de regering om erachter te komen hoe we dat willen verminderen”. Hij stelde voor een bureau op te richten dat licenties, veiligheidsvoorschriften en tests zou verstrekken voor AI-modellen die moeten worden doorstaan ​​voordat ze voor het publiek kunnen worden vrijgegeven.

“We zijn van mening dat de voordelen van de tools die we tot nu toe hebben gebruikt, opwegen tegen de risico’s, maar het waarborgen van hun veiligheid is essentieel voor ons werk”, aldus dhr. zei Altman.

Maar het is onduidelijk hoe wetgevers zullen reageren op de oproep om AI te reguleren, gezien de staat van dienst van het Congres op het gebied van technologieregelgeving. Tientallen privacy-, spraak- en beveiligingswetten zijn de afgelopen tien jaar mislukt als gevolg van partijdige gevechten en felle tegenstand van technologiebedrijven.

READ  De Fed zal de rente waarschijnlijk met een kwartpunt verhogen, maar daarvoor zijn geruststellende markten in het banksysteem nodig

De Verenigde Staten lopen achter op de wereld wat betreft regelgeving op het gebied van privacy, meningsuiting en bescherming van kinderen. Het loopt ook achter op het gebied van AI. Wetgevers in de Europese Unie zullen later dit jaar regels voor de technologie introduceren. En China heeft AI-wetten gemaakt die in overeenstemming zijn met zijn censuurwetten.

Senator Richard Blumenthal, Democraat van Connecticut en voorzitter van de Senaatscommissie, zei dat de hoorzitting de eerste in een reeks was om meer te leren over de mogelijke voordelen en nadelen van AI en uiteindelijk “de regels te schrijven”.

Hij erkende ook dat het Congres er in het verleden niet in was geslaagd nieuwe technologieën te introduceren. “Ons doel is om die nieuwe technologieën te devalueren en verantwoordelijk te houden om enkele van de fouten uit het verleden te vermijden”, zei dhr. zei Blumenthal. “Het congres heeft dit moment op sociale media niet gehaald.”

Leden van de subcommissie hebben een onafhankelijk bureau aanbevolen om toezicht te houden op AI; regels die bedrijven dwingen openbaar te maken hoe hun modellen werken en welke datasets ze gebruiken; en antitrustregels die voorkomen dat bedrijven als Microsoft en Google een nieuwe markt monopoliseren.

Sarah Myers West, uitvoerend directeur van het AI Now Institute, een centrum voor beleidsonderzoek, zei: “De duivel zal in de details zitten. Ze zei dat de aanbevelingen van de heer Altman voor regelgeving niet ver genoeg gaan en beperkingen zouden moeten bevatten op hoe AI wordt gebruikt bij de politie en het gebruik van biometrische gegevens Hij merkte op dat meneer Altman ook geen teken vertoonde.

“Het is heel ironisch om een ​​houding te zien over bezorgdheid over schade veroorzaakt door mensen die snel een systeem vrijgeven voor commercieel gebruik dat verantwoordelijk is voor die schade”, zei mevrouw West.

Sommige wetgevers in de hoorzittingen laten nog steeds een voortdurende kloof in technologische kennis tussen Washington en Silicon Valley zien. Lindsey Graham, Republikein uit South Carolina, vroeg herhaaldelijk aan getuigen of het spraakaansprakelijkheidsschild voor online platformen als Facebook en Google ook zou gelden voor AI.

READ  Californische atmosferische rivier: Zware regen doemt op voor meer dan 15 miljoen mensen tijdens overstromingswacht

Dhr. Altman, zowel kalm als rusteloos, heeft herhaaldelijk geprobeerd een onderscheid te maken tussen AI en sociale media. “We moeten samenwerken om een ​​compleet nieuwe aanpak te vinden”, zei hij.

Sommige leden van de subcommissie waren terughoudend om een ​​industrie die grote economische beloften inhoudt voor de Verenigde Staten, die rechtstreeks concurreert met tegenstanders zoals China, zo sterk te reguleren.

De Chinezen ontwikkelen AI die “de kernwaarden van de Chinese Communistische Partij en het Chinese systeem versterkt”, aldus Chris Coons, Democraat van Delaware. “En ik geef om hoe we AI ontwikkelen die open markten, open samenlevingen en democratie versterkt en versterkt.”

Dhr. Enkele van de moeilijkere vragen en opmerkingen over Altman kwamen van Dr. Marcus, die opmerkte dat OpenAI niet transparant is over de gegevens die het gebruikt om zijn systemen te bouwen. Nieuwe banen zullen degenen vervangen die zijn gedood door AI, zei dhr. Hij was sceptisch over de voorspelling van Altman

“We hebben hier ongekende kansen, maar we worden ook geconfronteerd met een perfecte storm van onverantwoordelijkheid van bedrijven, ongebreidelde inzet, ontoereikende regelgeving en inherente onbetrouwbaarheid”, zei Dr. Marcus.

Technologiebedrijven hebben betoogd dat het Congres voorzichtig moet zijn met brede regels die verschillende soorten AI op één hoop gooien. Tijdens de hoorzitting van dinsdag riep mevrouw Martin van IBM op tot AI-wetgeving die vergelijkbaar is met de door Europa voorgestelde regelgeving, die verschillende risiconiveaus schetst. Hij pleitte voor regels die gericht zijn op specifieke toepassingen in plaats van de technologie zelf te reguleren.

“In de kern is AI een tool, en tools kunnen verschillende doelen dienen”, zei hij, eraan toevoegend dat het Congres een “nauwkeurige regelgevende benadering van AI” zou moeten volgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *