Russische strijders claimen de controle over het belangrijkste dorp in de buurt van Pakmut: live updates

schuld…Gian Ehrenzeller/EPO, via Shutterstock

DAVOS, Zwitserland — Er valt weinig te lachen over de oorlog van Rusland tegen Oekraïne. Maar de voormalige Britse premier Boris Johnson bood een zeldzaam moment aan te midden van toezeggingen van steun voor Oekraïne van politieke leiders en zakenreuzen die deze week het World Economic Forum in Davos, Zwitserland bijwoonden.

Donderdag heeft dhr. Johnson was bij het ontbijt voor Oekraïne, wat een van de grootste trekpleisters van het publiek bleek te zijn. Hij hoorde de Canadese vice-premier Chrystia Freeland een hockeymetafoor gebruiken voor de Canadese superster Wayne Gretzky om te beschrijven waarom het Westen meer zou moeten doen voor Oekraïne.

Toen mevrouw Freeland klaar was, zei Mr. Johnson leunde in zijn microfoon en zei: “Zeg tegen Poetin dat hij Oekraïne moet verlaten.”

De zaal barstte in lachen uit, een moment van lichte opluchting in een menigte die anders werd verteerd door nuchtere vragen. Zal Duitsland Panther 2-tanks sturen?Of zullen investeerders als Goldman Sachs en BlackRock miljarden dollars in de wederopbouw van Oekraïne steken (Hun bazen zeggen jaDe CEO van BlackRock, Larry Fink, zei dat investeerders “een (eerlijk en redelijk) rendement verdienen”.

Oekraïne is al lange tijd levendig aanwezig op het World Economic Forum, grotendeels dankzij initiatieven Victor PinchukAls Oekraïense miljardair ontving hij daar in de loop der jaren vooraanstaande politici en zakenmensen voor het ontbijt.

Nu het voortbestaan ​​van zijn land de krantenkoppen haalt, is het ontbijt een goede nieuwsgebeurtenis. minister-president Mark Rutte; de klimaatambassadeur van president Biden, John Kerry; En huidige en voormalige Amerikaanse senatoren waren allemaal aanwezig. Buiten stroomde een menigte van enkele honderden mensen het trottoir op.

READ  Evacuatie van fabrieksbrandweerlieden in Brunswick Georgia

President van Oekraïne Volodymyr Zelensky woonde het evenement bij via een videoverbinding en de trouwe aanhangers van Oekraïne, dhr. Dankzij mensen als Johnson zorgde hij als premier ervoor dat Groot-Brittannië een vroege bijdrage leverde aan wapens voor Oekraïense troepen. Terwijl Duitsland aan het beslissen was of het meer tanks zou sturen, zei dhr. Zelensky drong er bij Europa op aan niet te vervagen.

“Dit is geen bioscoop die wacht tot de film begint”, zei hij.

Dhr. Dhr. Johnson heeft tijdens zijn ambtstermijn vier keer Oekraïne bezocht. Bevriend met Zelensky, pakte de Oekraïense president het thema op. De Duitse bondskanselier Olaf Scholz en soms Mr. De angsten geuit door de heer Biden. Johnson weigerde – zware wapens zouden het conflict kunnen laten escaleren, wat zou kunnen leiden tot een direct conflict tussen Rusland en de NAVO.

“Geef ze tanks,” zei Mr. zei Johnson. “Er is absoluut niets te verliezen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *