Rosemary and I: vergeten behoort binnenkort tot het verleden

“Scientists find sniffing rosemary can increase memory by 75 %”.
Dit las ik zojuist op Facebook. Dus het is juist! Een ongelovige Thomas die hieraan durft te twijfelen.
Een of andere groep wetenschappers aan een of andere gerenommeerde (uiteraard) universiteit deed er onderzoek naar, jazeker, echt waar!
Of wat dacht u?
Nee hoor, geen amateurs of een zweverig stelletje dementerende hippies, maar “echte” mannen (misschien ook wel vrouwen) van de wetenschap.
Hoe deden ze dat? Euh, dat valt niet te achterhalen.
Welke wetenschappers, welke universiteit dan wel? Tja, geen idee.

Roger Stassen, Rosemary and I, Rozemarijn

Welke impact zouden dergelijke omkaderde onzinberichten op Facebook hebben op de goegemeente?
En… waarom schrijft iemand zoiets? Wat is de achterliggende bedoeling? Gaat de omzet van rozemarijn weldra drastisch stijgen? Lopen we straks met zijn allen met een bundeltje rosemary tussen neus en lip over straat? Zal – een huwelijksverjaardag vergeten – binnenkort verleden tijd worden en zijn kinderen van ouders die een plantage bezitten, bij voorbaat prima studenten?

Ikzelf had destijds gezworen om Facebook volledig uit mijn leven te bannen. Ik verlangde terug naar het pré-FB-tijdperk. De tijd van toen, pure nostalgie natuurlijk. Heb moeilijke afkickperiode gekend, heb getwijfeld aan de zin van een FB-loos leven. Na een tijd heeft mijn echtgenote een nieuwe account aangemaakt. Ze wilde me kunnen “taggen” en dat kon niet. Ja, wat kan je daar tegenin brengen?

Roger Stassen, Rosemary and I, Facebook
Roger is nu overal “tag”baar.

Daarna was ik opnieuw “tagbaar” en vergleed stapje voor stapje en beetje bij beetje tot volwaardig lid van deze warme wereldgemeenschap. Men heeft mij zonder rancune en met open armen ontvangen en grootmoedig mijn tijdelijke dwaling vergeven. Als hernieuwd lid en volgeling geniet ik weer alle privileges. Zo las ik deze morgen dat rozemarijn snuiven goed is voor je geheugen, meer nog, het kan je geheugen tot 75 % verbeteren.
Dit had ik nooit ter kennis kunnen nemen mocht ik niet…

Roger Stassen
Over Roger Stassen 107 Artikelen
Roger Stassen werd in 1954 geboren te Genk, Belgisch Limburg. Als kind al een fantasierijke dromer en boekenwurm. Na een bijzonder gevarieerd beroepsleven als o.a. verpleger, sjouwer bij een verhuisfirma, matroos op de binnenvaart, fabrieksarbeider, stratenmaker, jeugdauteur en archiefbediende nu met pensioen, eindelijk! Want de heerlijke mogelijkheid hebbend voor langere periodes in Thailand te verblijven, het vaderland van zijn echtgenote Siriwan. Sinds 1993 met deze Noord-Thaise uit Chiang Kham gehuwd, lief, leed en de bankrekening delend. Heeft bij regelmaat onbedwingbare schrijfkriebels, is hondsdol (dol op honden), fotografeert bijzonder graag en interesseert zich voor tropische flora. Thailand is een gigantisch vat vol verhalen die enkel nog geschreven moeten worden. Wat al wel geschreven is kan ook worden gelezen op https://mijnazieblog.wordpress.com

7 Comments

  1. Ik las lang geleden eens: Facebook is bedacht voor… Een door eenzaamheid geteisterde mens die erkenning zoekt voor zijn belabberde bestaan in een wereld die niet de zijne is en nooit zal worden.

  2. Dus duidelijk al teveel gesnoven Roger…
    En bedankt voor het relativeren van nieuws en nieuwtjes via de sociale media, vooral nu er in BE verkiezingen voor de deur staan.

  3. Leo, een goede vriend uit Middelburg Zeeland kwam met het volgende geniale idee: steek rozemarijn in je anus zodat het, bij eventuele opkomende winderigheid, het geheugen van je omstaanders zal “opfrissen”. Mooie onzelfzuchtige toepassing, ja toch?!

  4. De nagel op de kop Roger. Gelukkig ben je nuchter genoeg om in te zien dat er een hoop zever, spam, onwaarheden, reclame, propaganda….gepresenteerd wordt. Spijtig genoeg gaan mensen geloven dat FB de waarheid in pacht heeft. Ze besteden er zelfs een groot part van hun tijd aan en zijn gelukkig om te kunnen vertoeven in deze nieuwe leefwereld. Een nieuw tijdperk is aangebroken.
    Ik spendeer zo’n kwartiertje per dag om in vogelvlucht te vernemen wie er zoal verjaart, overleden is, of ergens op vakantie is.
    De verkiezingspropaganda, de gezondheidstips (rozemarijn snuiven of brouwsels prepareren), de reclame, enz. laat ik aan mij in ijltempo voorbijvliegen…😊

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.