Rook van Canadese bosbranden vervuilt opnieuw de Amerikaanse lucht

Vervuilde lucht van Canadese bosbranden is deze week teruggekeerd naar de Verenigde Staten, en staatsfunctionarissen drongen er maandag bij de inwoners van sommige steden op aan om voorzorgsmaatregelen te nemen door buitenactiviteiten te beperken en maskers te dragen.

Er zijn In heel Canada woeden ongeveer 900 bosbrandenMaar deze week komt de rook uit het westen van het land.

“Helaas zullen bosbranden zich terugtrekken in de rookzone om de nieuwe week te beginnen”, zei de National Weather Service in de omgeving van Philadelphia.

Er werden luchtkwaliteitswaarschuwingen afgegeven voor verschillende gebieden, waaronder het middenwesten, de Grote Meren, Centraal Tennessee en Noord-Carolina en het noordoosten.

Vanaf maandag 10.00 uur ET rapporteerden steden in het middenwesten de slechtste luchtkwaliteit in het land. Luchtkwaliteitsindex van het milieuagentschap. De code loopt van 0 tot 500; Hoe hoger het getal, hoe hoger het niveau van luchtverontreiniging. Een AQI van 201 of hoger wordt als zeer ongezond beschouwd. Billing, Mont. en Fort Wayne, Ind., was 161, terwijl het gebied rond Cleveland 157 was.

Lokale autoriteiten adviseerden bewoners om buitenactiviteiten te beperken, het openbaar vervoer te gebruiken of maskers te dragen. Burgemeester Byron W. BRUIN – Het bericht van Buffalo werd herhaald Vertelde de bewoners Neem voorzorgsmaatregelen – Voor Chicago gold tot zondagavond een waarschuwing voor de luchtkwaliteit.

“We zijn ons er terdege van bewust dat de recente weersomstandigheden die onze stad deze zomer aanzienlijk zullen treffen, een direct gevolg zijn van de klimaatcrisis”, zei burgemeester Brandon Johnson van Chicago. zei zondagKinderen, ouderen en mensen met hart- of longaandoeningen waarschuwen om buitenactiviteiten te beperken.

READ  Jazz neemt John Collins over in ruil voor Hawks: Sources

Maandag worden ongezonde omstandigheden voorspeld voor de staat New York AirNow, een website van de Amerikaanse Environmental Protection Agency die de luchtkwaliteit in het hele land bewaakt. De voorspelling zal naar verwachting resulteren in “ongezonde omstandigheden voor iedereen” in het gebied nabij de Canadese grens. AirNow. In andere delen van de staat kunnen de omstandigheden “ongezond voor gevoelige groepen” worden.

De Dezelfde voorwaarde werd gebruikt Voor Pennsylvania heeft het Department of Environmental Protection maandag een waarschuwing “Code Orange” over de hele staat afgegeven. Het adviseerde bewoners en bedrijven om de verbranding van bladeren, puin en andere materialen te helpen beperken en het gebruik van gazon- en tuingereedschap op gas te vermijden.

“De rook van Canadese natuurbranden zal tot en met dinsdag in beeld blijven, aangezien de noordwestelijke winden van de Canadese prairies zware rook naar de bovenste 48 graden beneden blijven drijven”, aldus de weerdienst.

Al vorige maand werd het niveau van fijnstof in de lucht door smog ongezond, waarbij verschillende Amerikaanse steden records vestigden. Op plaatsen kan het gevaarlijk zijn om overal te ademen, van Minnesota en Indiana tot de Mid-Atlantische en zuidelijke regio’s.

In steden als New York, Toronto en Cincinnati is het zicht schrikbarend gedaald. Op sommige plaatsen kleurde de rook van de branden de lucht oranje. Die rook is terug te voeren op bosbranden die in Quebec branden.

Hier is een gids voor het begrijpen van luchtkwaliteitsstatistieken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *