Ron DeSantis zal zijn presidentiële bod met Elon Musk op Twitter lanceren

Regering van Florida, Ron DeSantis, zal zijn kandidaatstelling voor het presidentschap aankondigen tijdens een ontmoeting met Twitter-CEO Elon Musk, vertelden drie bronnen die bekend zijn met de plannen aan NBC News.

Musk en DeSantis organiseren woensdag om 18.00 uur ET een evenement op Twitter Spaces, het platform van het platform voor audiochats. Het zal worden beheerd door Musk-vertrouweling en DeSantis-supporter David Sachs, een tech-ondernemer.

Diezelfde avond zal de campagne een lanceringsvideo uitbrengen en zal DeSantis na Memorial Day verschillende primaire staten gaan bezoeken.

Gouverneur van Florida, Ron DeSantis; Elon Musk.Getty-afbeeldingen; dpa / Beeldalliantie

De relatie zal een aanzienlijke boost zijn, waardoor DeSantis bekendheid en geloofwaardigheid krijgt – inclusief de 140 miljoen Twitter-volgers van Musk. Maar DeSantis kan een last zijn als hij wordt afgeleid door de vele controversiële opmerkingen van de president.

De release zal de miljardair tech-mogul nauw afstemmen op een van de rijzende sterren van de Republikeinse Partij. Musk was een bewonderaar van DeSantis, die ook regelmatig bedrijfsmedia toespreekt. Vorig jaar zei Musk dat hij de gouverneur zou steunen als hij president zou worden.

De aankondiging valt samen met een retraite in Miami voor spraakmakende fondsenwervers die hebben toegezegd DeSantis te steunen. Bundelaars verzamelen zich van 24 tot 26 mei in het Four Seasons Hotel, ontvangen briefings van campagnemedewerkers en communiceren op tijd om geld in te zamelen voor de campagne.

Het team van DeSantis is volgens een bron die bekend is met de gesprekken in ieder geval de afgelopen weken in gesprek met Musk. In die gesprekken gaf Musk aan dat hij niet dacht dat voormalig president Donald Trump het Witte Huis terug zou kunnen winnen, aldus de bron.

“Hij is enthousiast over de toekomst en hij wil graag weer winnen”, zei de persoon.

Tijdens de CEO-top van Wall Street Journal in 2023 op dinsdag bevestigde Musk dat hij de aankondiging van DeSantis zou bijwonen, maar zei dat hij DeSantis op dat moment niet formeel zou steunen.

“Ik vind het geweldig om zo’n belangrijke aankondiging op sociale media te hebben”, zei hij, “dat hij nog geen specifieke presidentskandidaat zal steunen.”

Een bron zei echter dat de deelname van Musk binnen de groep van DeSantis werd gezien als een duidelijk teken van steun aan de gouverneur.

Toch is Musk niets dan onvoorspelbaar, en op vrijdag hij twitterde Een van DeSantis’ rivalen voor de GOP-nominatie, Sen. Tim Scott, RS.C. Waardeerde de advertentie van

NBC News heeft geen reactie ontvangen voor commentaar van Musk, Sachs of de DeSantis-campagne voor dit stuk.

Terwijl Musk stopte met een volledige goedkeuring van DeSantis, plaatst zijn afstemming met de presidentiële aankondiging hem en het bedrijf meer in de presidentiële race dan enig ander technologiebedrijf daarvoor. Twitter, Facebook en andere bedrijven hebben enquêtecentra en kiezersregistraties gelanceerd, maar hebben kandidaten op afstand gehouden.

Iemand van het formaat van Musk laten deelnemen aan de presidentiële campagne van DeSantis ondermijnt de onvermijdelijkheid en macht van Trump.

De relatie van DeSantis met Musk gaat begin 2021 in, zei een GOP-inzamelingsactie in de menigte toen de twee ongeveer 15 mensen ontmoetten, waaronder technologie-investeerders, ontwikkelaars en functionarissen in de gezondheidszorg, tijdens een diner in Austin, Texas.

De twee steunen DeSantis openlijk en hebben ook een relatie via Saks, een belangrijke Republikeinse donor. Binnenste cirkel van muskus In conclusies over Twitter.

Musk heeft een fervente aanhang opgebouwd na het kopen van Twitter met de belofte om “vrije meningsuiting” terug te draaien na jaren van klachten van de franchise dat de site conservatieven probeerde te censureren. Een van zijn eerste acties was het herstellen van de accounts van voormalige extreemrechtse Twitter-gebruikers die waren geschorst wegens het verspreiden van verkeerde informatie. Voormalig Fox News-presentator Tucker Carlson, die na zijn ontslag door Fox News een van de meest populaire figuren in de conservatieve media blijft, lanceert een nieuwe show op Twitter.

Dat lijkt deel uit te maken van wat een samenwerking met Musk zo aantrekkelijk maakt voor DeSantis. Een bron die bekend is met de plannen vertelde NBC News dat de assistenten van DeSantis van plan zijn om van Twitter een steeds vriendelijkere ruimte te maken voor conservatieve brandmerken onder leiding van Musk, waardoor ze rechtstreeks met hun conservatieve publiek kunnen spreken en traditionele media kunnen omzeilen – iets wat Trump ooit deed. Supermacht.

Op 6 januari 2021 werd Trump verbannen van Twitter nadat zijn aanhangers in opstand kwamen bij het Capitool, en hij moet nog terugkeren naar de site nadat Musk hem afgelopen herfst had hersteld.

“Ik verwacht dat de campagne een positieve visie voor het land uitstraalt en de hele release zal toekomst versus verleden, succes versus mislukking, succes versus mislukking en actie versus praten belichten. Dat is het kader van de race”, zei een bron. bekend met de planning.

“Het was goed dat Ron DeSantis op Twitter aankondigde”, zei een Trump-adviseur in een sms tegen NBC News. “Zo hoeft hij niet met mensen om te gaan en kunnen de media hem geen vragen stellen.”

Het project is niet zonder risico’s. Musks internationale sterrenmacht overtreft die van DeSantis, die — hoewel een zwaargewicht in Republikeinse politieke kringen — lang niet zo bekend is. DeSantis weigerde te reageren op alle standpunten van Musk – tot individuele tweets aan toe – Zijn opmerkingen Over George Soros, de vooruitstrevende megadonor die de woede van joodse leiders verdiende.

Een bron die bekend was met de plannen zei dat DeSantis zich geen zorgen maakte over de opvoering van de bemanning, met het argument dat de gouverneur het prima vond om in de schijnwerpers te staan.

Maar het extra gevaar voor DeSantis is dat Musk genoeg spierkracht heeft om achter DeSantis – en fans in de basis van de voormalige president – ​​te staan, terwijl Trump een politieke carrière heeft gemaakt door zichzelf af te schilderen als een underdog die vecht tegen machtige krachten binnen zijn partij. Aan de democratische kant van het gangpad, en bij de overheid en het bedrijfsleven. Musk – en bij uitbreiding DeSantis – zou kunnen worden beschouwd als de nieuwste corporate titan die zich tegen de beweging van Trump schaart.

In de komende weken zal Musk aftreden als CEO van Twitter. Hij heeft onlangs aangekondigd dat hij Linda Yaccarino, voormalig hoofd advertentieverkoop bij NBCUniversal, heeft ingehuurd om de volgende CEO van Twitter over te nemen. Musk zei dat hij nog steeds toezicht zal houden op het productontwerp en nieuwe technologie, terwijl Yaccarino de zakelijke kant zal leiden.

READ  Helikoptercrash Fort Campbell: 2 Black Hawk-helikopters storten neer tijdens een trainingsmissie in Kentucky, waarbij 9 soldaten om het leven komen, zegt het leger.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *