RNC weerlegt Biden-aankondiging met dystopische, door AI ondersteunde video

Kort nadat president Biden dinsdag zijn herverkiezingsbod had aangekondigd, kreeg het Republikeinse Nationale Comité een eigen video te zien met een vrij voorspelbare boodschap: Biden zal nog vier slechte jaren voor het land hebben.

Maar de productie is allesbehalve ouderwets. De spot van 30 seconden verbeeldt een dystopische toekomst tijdens een tweede Biden-termijn, volledig opgebouwd met AI-beelden, aldus de RNC.

De video begint met Biden die roept naar “mijn mede-Amerikanen” en de vraag stelt: “Wat als de zwakste president die we ooit hebben gehad wordt herkozen?”

De RNC zei dat de afbeeldingen door AI waren gegenereerd, met neprapporten van nieuwsverslaggevers.

“Resolute” laat zien hoe China Taiwan binnenvalt. De winkelpuien met luiken worden afgebeeld terwijl waarnemers zeggen dat 500 regionale banken zijn gesloten, waardoor de financiële markten in een vrije val terecht zijn gekomen. Er wordt een groot aantal immigranten getoond die de rivier oversteken terwijl het publiek wordt verteld dat de Amerikaanse grens wordt overschreden door een golf van “illegalen”. Militaire troepen worden gezien aan de rand van San Francisco terwijl toeschouwers melden dat de stad bedekt is met misdaad en fentanyl.

“Wie is hier verantwoordelijk? Het voelt alsof de trein van het spoor raakt’, zegt een stem als de video wordt afgesloten.

Er verschijnt een ongebruikelijke disclaimer in de linkerbovenhoek van een RNC-advertentie. “Volledig gebouwd met AI-afbeeldingen”, luidt de kleine witte tekst.

Dergelijke politieke advertenties zullen vaker voorkomen naarmate AI-technologie zich verspreidt. De RNC zei dat het de aanpak gebruikte om “na te denken over de toekomst van het land als Joe Biden in 2024 wordt herkozen”.

READ  Pentagon onderzoekt hoe Oekraïense oorlogsdocumenten online zijn gelekt

Wie doet er mee aan de presidentsverkiezingen in 2024? Bewaken van kandidaten.

AI-taalmodellen en beeldgeneratoren zijn het afgelopen jaar steeds toegankelijker geworden, wat heeft geleid tot een wildgroei aan realistisch ogende nepscènes bij grote nieuwsgebeurtenissen. Campagnes die graag op de hoogte willen blijven, experimenteren met de tools – ze roepen toespraken op in de stijl van sommige politici en versterken fondsenwervende pitches met door AI gegenereerde kunst.

Tot op heden vertegenwoordigt de RNC-advertentie het meest zichtbare gebruik van technologie voor politieke berichten.

“Dit is een nieuwe stap in de richting van het wijdverspreide gebruik van synthetische media in de politiek”, zegt Matt O’Shaughnessy, gastonderzoeker in het Technology and International Affairs Program van de Carnegie Endowment for International Peace. “Het normaliseert het gebruik van synthetische media, vooral door een groot politiek orgaan.”

De GOP meldt dat Sam Gregory, uitvoerend directeur van de mensenrechtenorganisatie Witness, een “voorloper van Jack Bozobiak” is, verwijzend naar de extreemrechtse provocatie die de inspiratie vormde voor de ongegronde “Pizzagate”-claim in 2016.

Posobiec tweette onlangs een nepvideo die hij beschreef als een “voorproefje van wat komen gaat”, waarin Biden een militaire dienstplicht aankondigt als reactie op de Russische aanval op Oekraïne. Posobiec reageerde niet op een vraag van de conservatieve website waar hij hoofdredacteur is.

Een woordvoerster van RNC reageerde niet op een vraag over welke beeldgenerator werd gebruikt om de advertentie te maken. Maar Gregory zei dat het Midjourney was, een site die onlangs was gebruikt om overtuigende beelden te maken van de arrestatie van voormalig president Donald Trump en paus Franciscus die een mooie witte jas droeg. Het jaar oude bedrijf verliet San Francisco met slechts een kleine verzameling adviseurs en ingenieurs. De CEO, David Holz, reageerde niet op een verzoek om commentaar over de RNC-advertentie.

READ  China heeft grote chipmaker Micron verbannen van grote infrastructuurprojecten

Het Democratic National Committee bespotte de advertentie in een verklaring en zei dat de GOP “de beelden moest maken omdat ze niet konden discussiëren met de beslissingen van president Biden”.

Sommige GOP-campagnevoerders en -agenten, die op voorwaarde van anonimiteit spraken om openhartig de tactiek van de partij aan te pakken, herhaalden die kritiek. Eén reageerde eenvoudig met een gezichtspalm-emoji. Sombere waarschuwingen over de tweede termijn van Biden waren een goed punt, maar een ander zei dat het werkelijke scenario sterker zou zijn geweest.

O’Shaughnessy, een gast van Carnegie Endowment, zei dat AI-gegenereerde media bijzonder nuttig kunnen zijn wanneer geloofwaardig beeldmateriaal anders niet beschikbaar is, of wanneer AI-technologie grootschalige productie of individuele distributie mogelijk maakt. “Deze advertentie past zeker niet in een van die emmers,” zei hij. “AI-tools kunnen het sneller en gemakkelijker maken, maar het had gekund zonder AI.”

Ethisch gezien, voegde O’Shaughnessy eraan toe, bewandelt reclame “een heel dunne lijn”.

“Het maakt de door AI gegenereerde scènes fantasierijker”, zei hij. “Ik denk dat het voldoet aan een aantal verantwoorde principes, maar de onthulling had meer betekenis kunnen hebben.”

3 dingen die iedereen fout doet over AI

De release van de RNC-video kwam slechts een uur nadat Biden een campagnelanceringsvideo uit 2024 had uitgebracht, gebaseerd op tientallen echte video’s en foto’s uit zijn ambtsperiode. In zijn drie minuten durende video legt Jan. Op 6 februari 2021 brengt Biden ook beelden van de aanval op het Capitool, abortusrechtendemonstranten en stemrechtactivisten in gevaar bij de volgende verkiezingen.

“De vraag waar we voor staan ​​is of we de komende jaren meer of minder vrijheid, meer of minder rechten zullen hebben”, zegt Biden in de video. “Ik weet wat ik te beantwoorden heb. Dit is niet het moment om zelfgenoegzaam te zijn. Daarom stel ik me kandidaat voor herverkiezing”, zei hij.

READ  Milan Kundera, die het boek 'The Unbearable Lightness of Being' schreef, is op 94-jarige leeftijd overleden.

Voordat de video werd uitgebracht, bracht de RNC een traditionele verklaring uit waarin Biden’s deelname aan de race van 2024 werd gemarkeerd.

“Biden heeft zo weinig contact dat hij denkt dat hij nog vier jaar verdient nadat hij crisis na crisis heeft veroorzaakt”, zei RNC-voorzitter Ronna McDaniel. “Als de kiezers Biden toestaan ​​’de klus af te maken’, zal de inflatie blijven stijgen, de misdaadcijfers stijgen, zal fentanyl onze open grenzen blijven overschrijden, zullen kinderen achtergelaten blijven worden en zullen Amerikaanse gezinnen blijven lijden.”

“Republikeinen zijn verenigd om Biden te verslaan en Amerikanen tellen de dagen af ​​tot ze Biden wegsturen”, voegde hij eraan toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *