Rep. Chip Roy probeert de schuldplafondrekening in de House Rules Committee te blokkeren terwijl de druk toeneemt op een belangrijke swing-stemming.CNN

Vertegenwoordiger Chip Roy beschuldigde maandag House Speaker Kevin McCarthy van het afsnijden van een deal die de inspanningen van de onderhandelaars zou bemoeilijken. Een wetsvoorstel om het Amerikaanse schuldenplafond te verhogen, wordt naar verwachting deze week aangenomen.

Maar de bondgenoten van McCarthy verloochenden de Texaanse Republikein al snel, wat de spanningen onderstreepte in de aanloop naar een belangrijke vergadering van de House Rules Committee op dinsdag – en de conservatieve holdout van Kentucky, Rep. Ze zetten Thomas Massey opnieuw onder druk. projecteren.

Roy voerde aan dat McCarthy in januari een handshake-overeenkomst verbrak die vereiste dat alle negen Republikeinen in de machtige caucus ermee instemden om enige wetgeving vooruit te helpen, anders konden de rekeningen niet door het volledige Huis worden overwogen voor goedkeuring door de meerderheid. Roy, die in de commissie zit, en een ander conservatief commissielid proberen te voorkomen dat de wet vooruitgaat, wat in feite de schuldplafond zou om zeep helpen.

“Een herinnering dat het tijdens de coalitievormingsgesprekken van de spreker duidelijk was dat er niets zou gebeuren in de Rules Committee zonder ten minste 7 GOP-stemmen – en dat de commissie niet zou toestaan ​​dat de regels worden gerapporteerd zonder unanieme Republikeinse stemmen”, tweette Roy. .

Senior GOP-bronnen erkenden dat zeven Republikeinse commissieleden een akkoord hadden om akkoord te gaan met een wetsvoorstel, maar ontkenden botweg dat alle negen een akkoord hadden om te ondertekenen om de wetgeving vooruit te helpen.

“Daar heb ik nog nooit van gehoord. Als die gesprekken hebben plaatsgevonden, weet de rest van de conventie er niets van,” zei afgevaardigde Dusty Johnson uit South Dakota. “Eerlijk gezegd betwijfel ik ze.”

De controverse is opmerkelijk omdat Roy in een panel zit dat is verdeeld tussen negen Republikeinen en vier Democraten – net als GOP Rep. Ralph Norman uit South Carolina. Beiden zijn naar voren gekomen als belangrijkste tegenstanders van de tweeledige schuldplafondwet om mislukking op 5 juni te voorkomen.

Een derde conservatief die in het panel zit – Massey – heeft de lippen stijf op elkaar gehouden over hoe hij van plan is om te gaan met de regelstemming in de commissie. McCarthy stemde ermee in om de drie aan de commissie te noemen als onderdeel van beloften die hij deed tijdens zijn keiharde sprekeroverwinning – allemaal om meer macht te geven aan conservatieven in de commissies, inclusief regels die doorgaans worden gestapeld met de naaste bondgenoten van de spreker.

Als Massey samen met Roy en Norman tegen de regel stemt tijdens de vergadering van dinsdag, zou hij de actie bij het bestuur effectief kunnen stopzetten.

Maar in januari vertelde Massey aan CNN dat hij terughoudend was om tegen bepalingen te stemmen om de rekeningen te stoppen.

“Ik zou terughoudend zijn om de regelscommissie te gebruiken om tot een wetgevingsbesluit te komen, vooral als het geen meerderheid van onze caucus vertegenwoordigt”, zei Massey destijds. “Daarom zou ik nooit iemand willen gijzelen – of de wet – om van mijn positie te houden.”

Democraten in het panel zouden ook voor de uitspraak kunnen stemmen, vertelden bronnen aan CNN, en dat zou ervoor zorgen dat het de stemmen heeft om door te gaan naar het woord. Maar als Massey tegen de regel is, zullen slechts zes Republikeinen het steunen, wat de inspanningen van McCarthy om het plan ter tafel te brengen bemoeilijkt, aangezien het Huis van Zeven ermee heeft ingestemd rekeningen in behandeling te nemen met alleen Republikeinse steun.

Het kantoor van Massey weigerde dinsdag commentaar te geven op hoe hij zou kunnen stemmen, en noch Roy, noch het kantoor van de spreker reageerden op verzoeken om commentaar op de bewering van de Texaan.

Maar Republikeinen die dicht bij McCarthy stonden, verwierpen het idee dat de rekeningen alleen vooruit konden gaan met unanieme GOP-steun in de caucus.

“Ik ben een regelman,” zei Johnson. “Toen ik het controleerde, was er geen regel dat iets unaniem uit de regelsgroep moest komen. Nu is Chipmunk een regelsman. Dus ik denk dat hij begrijpt dat dit een meerderheidssysteem is, en uiteindelijk gaan we dienen het Amerikaanse volk op de beste manier die de meesten van ons kennen – het gaat dit wetsvoorstel goedkeuren.

Andere McCarthy-bondgenoten waren het daarmee eens.

“Ik weet niet waar spreker McCarthy mee heeft ingestemd, maar niemand van ons weet het”, zei afgevaardigde Stephanie Bice uit Oklahoma. “Ik denk dat de tweet die ik las het idee was dat er unanimiteit nodig was om uit de Rules Committee te komen. Ik denk dat dat onjuist is, maar ik weet het niet omdat ik niet in de kamer was. Ik weet niet hoe je zult reageren.

READ  Branson's Virgin Orbit vraagt ​​faillissement aan en zoekt koper

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *