Van het redactiefront goed nieuws

Waarde bezoekers van Trefpunt Thailand,

We hebben goed nieuws te melden over wat jullie de komende tijd op deze site kunnen verwachten.

*We beginnen met een novum voor Trefpunt: een dagelijkse korte column. Met als thema ‘Onderwijs, een bron van vermaak, verblijdt oud-leraar Chris Ebbe ons met inkijkjes in het klasse-lokaal. Dankzij zijn subtiele pennetje en kracht van waarneming kunnen jullie de dag in Europa of in Thailand voortaan beginnen met een glimlach. Of wie weet zo nu en dan een traantje.  Wij, bevoorrechten van de redactie, hebben er reeds enkele gelezen en zijn er geweldig blij mee. Jullie straks vast en zeker ook. De afbeelding boven deze tekst is het ‘vignet’ van de serie columns.

*Bert van Balen hunkert in zijn condo in Chiang Mai naar een blanke top der duinen. Er is er maar één die dat verlangen zo onder woorden weet te brengen dat je blijft lezen. En dat is Bert.

*Femmy Fijten bracht vandaag met Kunduz het eerste van een serie korte verhalen. Later deze week een bekentenis over dwang die hoogtevrees doet overwinnen. Voorts een drietal variaties op het thema eenzaamheid. Alles uiteraard van de bekende Fijten-klasse.

*Antonin Cee komt met “Een verwarde vrouw”, een van zijn verhalen zijn bundel Tussen Eigen en Ander. Het wordt gebracht in elf afleveringen. De vele liefhebbers van Antonin’s zeer herkenbare stijl zullen ermee weglopen en  nieuwe zullen zich aandienen.De eerste aflevering komt maandag of dinsdag op de site.

*Alphonse Wijnants presenteert  ‘Flapper Girls’. Als je het werk van Alphonse kent en zijn originele kijk op het leven in het Oosten weet je dat zijn girls anders flapperen dan wellicht doet vermoeden. Wij verklappen niks, woensdag te lezen met veel foto’s.

*Zelfs krakkemikkig de wereld inkijkende Hans Geleijnse kon het niet ontgaan: de overbuurman had plotseling een enorm horzelnest voor zijn voordeur hangen. Dat moest onderzocht worden. Thais bijgeloof in een Tokkie-sausje. Donderdag of vrijdag met foto van het INFO (Identified Non Flying Object).  Indien gevraagde info afkomt schrijft Hans ook een nieuw hoofdstuk van de Van Laarhoven-sage, de Brabantse ex-coffeeshophouder die van Nederland een zet richting Thaise cel kreeg.

*Sri Thanonchai is een held uit de Thaise volksliteratuur. Volgens Wikipedia mag je Sri zelfs de Thaise Tijl Uilenspiegel noemen. We hoeven echter niet op Wikipedia terug te vallen, want onze Tino Kuis heeft een verhaal over deze mythische volksheld aangekondigd. Binnenkort hier te lezen.

*Lieven Kattestaart heeft iets heel aardigs te melden over dienstplicht en Thaise dienstkloppers. Met foto’s. Later in de week.

*Zaterdagavond verschenen en mocht het jullie onverhoopt zijn ontgaan ook de komende dagen te bewonderen: Lode Engelen vroeg zich af of kinderen nu net als kinderen vroeger avontuur hebben of maken bij het spelen. Dat doet Lode niet zomaar: hij ziet een tafereel, pakt de camera en legt vast wat hem bezighield.

*Last but not least: Erik Kuijpers presenteert ook deze week weer drie nieuwe afleveringen van zijn serie Siam! Siam! Wie Thailand wil begrijpen kan niet om de geschiedenis van het koninkrijk Siam heen. Het vele werk dat Erik in zijn tour d’histoire steekt nemen wij en de bezoekers hem in dank af.

Redactie
Over Redactie 531 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.