Rampjaar voor de reisindustrie. Azië het zwaarst getroffen


Natuurlijk is het geen donderslag bij heldere hemel, wereldwijd was 2020 voor de reisindustrie een rampjaar. Volgens de laatste cijfers van de World Tourism Organisation (UNWTO) liepen internationale aankomsten over de eerste 10 maanden terug met 72% procent. Het zal in de annalen ongetwijfeld worden opgenomen als het grote rampjaar uit de 100-jarige geschiedenis van de reisindustrie.

Tussen januari en oktober 2020 liep het aantal internationale reizigers terug met 900 miljoen vergeleken met dezelfde periode het jaar daarvoor. Dit kan worden vertaald in een verlies van USD 935 miljard aan inkomsten. Dat is meer dan tien keer zoveel als het verlies dat de sector leed in 2009 ten gevolge van de wereldwijde economische crises.

Met 82 procent minder aankomsten in de eerste tien maanden van rampjaar 2020, werd Azië het zwaarst getroffen. Ter vergelijking: in Europa en Amerika liep het aantal aankomsten terug met 68 procent.

rampjaar
Pololikashvili, secretaris-generaal van UNWTO, Azië het zwaarst getroffen.

De UNWTO verwacht dat internationale aankomsten voor het rampjaar 2020 in totaal 70 tot 75 procent minder zullen zijn. Dat betekent 1 miljard minder aankomsten, waarmee de reisindustrie terug is op het niveau van 30 jaar geleden. In termen van wereldwijd BNP betekent het een economisch verlies van 2 biljoen dollar. Met tegen het jaareinde op veel plaatsen nieuwe uitbraken en verscherpte reisrestricties, is het niet ondenkbaar dat de UNWTO deze verwachtingen in haar rapport over het gehele jaar zal moeten bijstellen.

Zurab Pololikashvili, secretaris-generaal van UNWTO, zei te verwachten dat de reisindustrie tegen het midden van 2021 weer enigszins zal opleven. Hij voegde er echter aan toe, dat zelfs met de op stapel staande vaccinatieprogramma’s het nog jaren kan duren voordat het toerisme terug is op haar niveau van voor het rampjaar. ‘De reisindustrie is duidelijk een van de meest getroffen sectoren in deze ongekende crises’, aldus Pololikashvili

Ook op Trefpunt Azië: Thailand. Het toerisme zal nooit meer worden wat het was

 


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Redactie
Over Redactie 791 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*