Bangladesh. Radicalisering van jonge Rohingya dreigt

Bangladesh, Deutsche Welle

 

Als je een miljoen mensen in de steek laat……

Het bekende Duitse TV-station Deutsche Welle heeft een programma gewijd aan de woonomstandigheden van circa 700.000 vluchtelingen, andere bronnen zeggen 1 miljoen Rohingya, die uit Myanmar zijn verdreven door het leger en door boeddhistische extremisten.

Er zijn in trefpuntazie.com al enkele artikelen aan de Rohingya en hun leefomstandigheden gewijd.

De rondetafeldiscussie over radicalisering

In een hotel in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, heeft de hoofdredactrice van Deutsche Welle, mevrouw Ines Pohl, een discussieprogramma opgenomen onder de titel ‘Migration: Challenge and Approaches in the East and the West’.

Bangladesh, Deutsche Welle
Skyline van Cox’ Bazar.

Zij waarschuwt daarin ondermeer voor radicalisering van de jeugd die in kampen zit in de regio Cox’ Bazar. Zij dreigen daar in een uitzichtloze situatie terecht te komen.

Er is aan alles tekort en de plannen deze mensen naar een eiland te verplaatsen veroorzaken onrust.

De hoofdredacteur van het Bangladeshstation bdnews, Toufique Imrose Khalidi, zegt dat ondanks afspraken tussen Bangladesh en Myanmar over terugkeer van de vluchtelingen er geen enkele voortgang in zit.

De toestand in de kampen schiet tekort. Scholing, hygiëne, de groei van de bevolking daar, integratie, er is nauwelijks een plan voor.

De toestand in Myanmar is nog niet veilig; iedereen weet het, vindt er iets van, maar er gebeurt niets.

Radicalisering dreigt en tevens inmenging van internationale moslim-gerelateerde terreurgroepen als die mensen niet snel een toekomstperspectief wordt geboden.

Bron: Dhakatribune

Foto’s en prenten

Logo Deutsche Welle; wikimedia, curid, 26396791.

Skyline van Cox’ Bazar; wikimedia, curid, 24992236.

Erik Kuijpers
Over Erik Kuijpers 651 Artikelen
Erik Kuijpers (1946) werkte 36 jaar als aangiftemedewerker inkomsten- en vennootschapsbelasting. In 2002 emigreerde hij naar Nongkhai in Thailand waar ook zijn partner en pleegzoon wonen. Erik pendelt nu afhankelijk van de seizoenen tussen Thailand en Nederland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*