Prins Harry en Meghan Markle door Spotify Exec en podcaster Bill Simmons “F-king Grifters” genoemd na het verlaten van het bedrijf – Deadline

Phil Simmons, die The Ringer in 2020 aan Spotify verkocht en opklom door de leidinggevende rangen van het technologiebedrijf, bespotte Prins Harry en Meghan Markle als “f-king grifters” op zijn podcast op vrijdag.

De Sussexes en Spotify bevestigden donderdag hun splitsing nadat ze een deal van $ 20 miljoen hadden getekend voor hun productiebedrijf Archewell. De deal was onderdeel van Spotify’s sterke stijging van de uitgaven voor podcasting, waaronder de overname van Ringer voor ongeveer $ 200 miljoen. Meer recentelijk heeft de audiogigant, die Joe Rogan en een handvol andere opmerkelijke hosts op zijn podcastrooster heeft staan, divisies geconsolideerd, de nadruk gelegd op de creatieve economie boven groot talent, personeel geschrapt en werknemers ontslagen.

Simmons, die nog steeds Ringer runt en ook hoofd is van podcast-ontdekking en het genereren van inkomsten bij Spotify, maakte de opmerkingen op zijn gelijknamige podcast.

“F-cking grifters. Dat is de podcast waarmee we moeten beginnen. Ik werd op een avond dronken en vertelde het Zoom-verhaal dat ik met Harry had met het podcast-idee. Het is een van mijn beste verhalen.”

De opmerkingen doken op op Twitter (zie hieronder) en werden voor het eerst gerapporteerd door The Big Lead.

Het stond op de podcasts van Arkwell archetypen, Georganiseerd door Markle. De show onderzocht sociale krachten die de vooruitgang van vrouwen belemmeren en verwelkomde gasten zoals Trevor Noah, Mariah Carey, Mindy Kaling en Serena Williams. Het kreeg geen verlenging voor het tweede seizoen, hoewel het mogelijk opnieuw verschijnt op een ander platform.

Markle tekende afgelopen april bij WME, het bureau vertegenwoordigde ook Archiwell.

READ  Manchester City wint Premier League-titel met Arsenal-nederlaag

Simmons hield zelfs tijdens hun contract met Spotify de lippen stijf op elkaar over het koninklijk paar. Afgelopen januari klaagde ze prins Harry aan en zei dat het “gênant” was om met hetzelfde bedrijf geassocieerd te worden.

“Schiet deze man de zon in”, schreeuwde Simmons volgens de Big Lead-post. “Ik ben deze man zo zat. Wat brengt hij naar de tafel? Hij zeurt over sh-t en geeft de hele tijd interviews. Wie geeft er een sh-t? Wie geeft er om je leven? Je hebt niet eens een favoriete zoon… Je zit in F-cking Montecito. Je leeft, je verkoopt documentaires en podcasts, en als je over de koninklijke familie praat, kan het niemand iets schelen wat je te zeggen hebt, tenzij je erover klaagt.’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *