Prayuth: nuchtere automobilist aanpakken

!!!!!EXCLUSIEF DNT INTERVIEW!!!!!!

Van onze speciale militaire medewerkert drs. Onno Peilbaar

Een recente studie, uitgevoerd door de ABAC Universiteit heeft aangetoond dat 23 procent van alle auto ongelukken met dodelijke afloop wordt veroorzaakt door automobilisten met een slok te veel op. De huidige premier van Thailand noemde deze cijfers ‘alarmerend’, met name de overige 77 procent die, broodje nuchter, betrokken raakt bij dodelijke ongevallen, vaak met dodelijke afloop.

De premier legt uit: ‘Kijk, wanneer iemand stomlazerus een fietser of voetganger dood rijdt, dan snap ik dat, daar is ie immers dronken voor. Maar die overgrote meerderheid die broodnuchter verantwoordelijk is voor die 77 procent, daar moeten we wat aan doen. Dit kan zo niet langer’.

DA NONSENSE TIMES: ‘Wat gaat U doen?’

sojaDa Premier: Zero Tolerantie beleid. Verkeersagenten in het hele land worden uitgerust met een blaaspijpje en houden elke automobilist aan om te blazen.
Wanneer iemand nuchter is, wordt ie onmiddellijk afgevoerd naar een heropvoedingskamp voor een ‘houding aanpassing’. Wat dat betekent kunt U lezen in de Bangkok Post.

DA NONSENSE TIMES: ‘Drinkt U zelf wel eens nooit, alvorens U gaat rijden?’

Da Premier: ‘U zult mij nooit achter het stuur treffen zonder een goede slok op. Ik geef als premier het goede voorbeeld, daar ben ik immers voor gekozen. Mensen weten dat en zien dat.’

DA NONSENSE TIMES: ‘Wat is een goede slok?’

Da Premier: ‘Daarover verschillen de diverse handboeken voor generaals, maar U kunt van mij aannemen dat twee heupflesjes Chivas Regal Super Malt gewoonlijk hun uitwerking niet missen, mocht het stoplicht onverwachts op rood staan…’

DA NONSENSE TIMES: Generaal, dank U voor dit openhartige gesprek..

Da Premier: Deze borrel was geheel mijnerzijds heren. Het gaat U ten goede…

Over Redactie 797 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.