Prachtig nieuw Melkwegportret legt meer dan 3 miljard sterren vast

Hoeveel sterren kun jij tellen als je omhoog kijkt Heldere nachtelijke hemel? Lang niet zoveel als de donkere energiecamera in Chili. Wetenschappers hebben een gebied van onze eigen Melkweg bestudeerd dat 3,32 miljard hemellichamen bevat, waaronder miljarden sterren.

Het National Optical-Infrared Astronomy Research Laboratory (NOIRLab) van de National Science Foundation exploiteert DECam als onderdeel van een observatieprogramma in Chili. De nieuwe astronomische dataset is de tweede release van de Dark Energy Camera Plane Survey (DECaPS2). NOIRLab noemde het “De grootste lijst ooit samengesteld”, zei het woensdag in een verklaring.

Toevallige bezoekers kunnen genieten van NOIRLab Een versie met verlaagde resolutie van de enquête Het geeft een uitgebreid overzicht. Voor wie in de details wil duiken, Deze webviewer Hiermee kunt u dieper in de gegevens duiken.

Dit uitgestrekte gebied van de Melkweg bevat miljarden hemellichamen als onderdeel van de Dark Energy Camera Plane Survey.

DECaPS2/DOE/FNAL/DECam/CTIO/NOIRLab/NSF/AURA/M. Jamani & D. De Martin (NOIRlab van NSF)

De camera gebruikte optische en infrarode golflengten van licht om sterren, stervormingsgebieden en wolken van gas en stof te detecteren. “Stel je een groepsfoto voor van meer dan 3 miljard mensen”, zegt Debra Fischer van NSF. “Astronomen zullen dit gedetailleerde portret van meer dan 3 miljard sterren in de Melkweg de komende decennia bestuderen.”

Het onderzoek kijkt naar de schijf van de Melkweg, die verschijnt als een heldere band die met het beeld loopt. Het is vol sterren en stof. Er is zoveel van beide dat het moeilijk is om erachter te komen wat er aan de hand is. De sterren overlappen elkaar. Stof verbergt de sterren. Alles uitzoeken vroeg om een ​​zorgvuldige gegevensverwerking.

“Een van de belangrijkste redenen voor het succes van DECaPS2 is dat we simpelweg een gebied met een ongewoon hoge dichtheid van sterren hebben gelokaliseerd en zorgvuldig bronnen hebben geïdentificeerd die elkaar lijken te overlappen”, zei de afgestudeerde onderzoeker van Harvard University. Andrew SaidzaryHoofdschrijver A Een artikel over de studie werd gepubliceerd in The Astrophysical Journal Deze week.

Miljarden sterren klinken misschien als een waanzinnig aantal, maar het is slechts een kleine druppel in de galactische emmer. NASA-schattingen De Melkweg bevat minstens 100 miljard sterren. Het nieuwe onderzoek beslaat slechts 6,5% van de nachtelijke hemel, gezien vanaf het zuidelijk halfrond.

DECaPS2 is een episch, meerjarig project met 21.400 unieke exposures en 10 terabyte aan data. Beschrijving van NOIRLab Een overzicht van “Amazing Astronomical Data Tape” is passend. We hebben de Melkweg nog nooit eerder gezien. Het is mooi en bescheiden.

READ  Jimmy Garoppolo voegt zich naar verluidt bij de Raiders

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *