Pope heeft de geverifieerde status op Twitter verloren, de Amerikaanse basketballer LeBron James wel

20 april (Reuters) – Twitter is donderdag begonnen met het verwijderen van verouderde blauwe verificatiemarkeringen van gebruikersprofielen, waarbij populaire figuren, waaronder popicoon Beyonce en paus Franciscus, hun geverifieerde status verloren.

Sommige persoonlijkheden, zoals basketbalster LeBron James en auteur Stephen King, hadden nog steeds hun keurmerken.

‘The Shining’-auteur King tweette eerder dat Musk geschikt was voor Twitter: ‘Mijn Twitter-account zegt dat ik geabonneerd ben op Twitter Blue. Dat ben ik niet. Mijn Twitter-account zegt dat ik een telefoonnummer heb gegeven. Dat ben ik niet. “

Musk twitterde naar hem terug: “Welkom bij jou Namaste”, met een emoji met gevouwen armen.

James, die eerder had gezegd dat hij de cheque niet zou betalen, betaalde niet door middel van een poststempel op de cheque, meldde The Verge.

Musk twitterde apart: “Ik betaal sommige mensen persoonlijk.” Vervolgens tweette hij “Just Shatner, LeBron and King”, een verwijzing naar Star Trek-acteur William Shatner, die vorige maand klaagde dat hij gedwongen was te betalen met zijn blauwe vinkje.

Onder degenen die hun insignes verloren, waren de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, mede-oprichter van Microsoft Corp (MSFT.O), Bill Gates en reality-tv-ster Kim Kardashian.

Onder het eigendom van Musk heeft Twitter de blauwe verificatiebadges vervangen die het eerder uitgaf aan beroemde mensen, journalisten, leidinggevenden, politici en bedrijven nadat ze hun identiteit hadden geverifieerd. Ze dienden als een symbool van authenticiteit.

Musk zei in november dat Twitter $ 8 per maand zou gaan vragen voor de badge in een poging om naast advertenties nieuwe inkomstenstromen te lanceren.

Het bedrijf gaf vinkjes uit in andere kleuren: goud voor bedrijven en grijs voor overheids- en multilaterale organisaties en ambtenaren.

READ  Een procureur-generaal in Georgië probeert Trump uit het verkiezingsonderzoek te halen

Het is begonnen met het weergeven van labels zoals “Government Linked” en “By Auto” bij accounts om aan te geven of een account aan de overheid is gekoppeld of een bot.

De Amerikaanse non-profitorganisatie National Public Radio (NPR) stopte met het posten van inhoud op zijn 52 officiële Twitter-feeds, nadat Twitter het bestempelde als “door de staat gelieerde media” en later als “door de overheid gesponsorde media”.

De publieke omroep Canadian Broadcasting Corporation (CBC) schortte haar activiteiten op Twitter op en botste met Musk over Twitters definitie van overheidsfinanciering.

Yuvraj Malik doet verslag in Bangalore; Bewerking door Stephen Coates

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *