Thailand. Verplichte polsband voor toeristen

polsband

In de strijd tegen verdere Covid-19 besmettingen introduceert het Thaise Ministerie van Digitale Economie en Maatschappij een polsband voor alle buitenlandse bezoekers met een Special Tourist Visa (STV). Vanaf 1 November wordt deze verplicht gesteld voor alle inkomende reizigers. De polsband komt bovenop een verplichte test bij aankomst, gevolgd door een quarantaine van twee weken. Reizigers moeten daarvoor rond de 1400 Euro neertellen.

Buiten het meten van de lichaamstemperatuur en bloeddruk zoals sporters dat kennen, geeft deze polsband ook de locatie van de drager weer. Het is tot op heden niet duidelijk of de polsband voor rekening van de buitenlandse bezoeker komt.

Eerder was overwogen om buitenlandse bezoekers te verplichten een speciale app te downloaden op hun smartphone om ze te kunnen monitoren. Maar uiteindelijk werd er gekozen voor de polsband, al is niet duidelijk welke consequenties het afdoen daarvan gaat hebben.

Ondertussen bereidt Phuket International Airport zich voor buitenlandse bezoekers te ontvangen als de commerciële vluchten op dit eiland hervat worden. De luchthaven heeft nu vijf testpunten, waaronder drie mobiele en speciale z.g. alternatieve lokale quarantaineplaatsen ingericht. (ALQ)

Bron: TTG

Ook op Trefpunt Azie: Thailand. Covid-19 en Buriram: de veiligste plek op aarde?
Over Redactie 797 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

3 Comments

  1. Volgens mij is dit bericht voorbarig en is deze verplichting nog niet van kracht. Gewoon één van de vele oprispingen van de ‘beleids’makers.

    • Dit ballonnetje is volgens mij inderdaad al een 1-2 keer eerder opgelaten en weer stilletjes ingetrokken. Zoals wel meer bizarre ideeën. Meestal worden te meest zware voorstellen kort voor of na invoer wel weer teruggedraaid. Geen normaal mens gaat als een wandelende GPS paal of track an tracé pakketje naar Thailand denk ik zo…

  2. Thailand is verwend met de duizenden toeristen die dagelijks in Bangkok aankwamen. Nu wil men allerlei beperkingen en verplichtingen, die ook nog eens duur zijn, opleggen en verwacht wordt dat de toeristen dan wel weer terugkomen. Ik denk dat het laatste nog zeker een paar jaar gaat duren en Thailand kan zich beter richten op behoud van arbeidsplaatsen bij grote bedrijven, die nu hun activiteiten verplaatsen naar buurlanden. De toeristische branche dient m.i. niet te wachten op nieuwe toeristen golven, maar andere dingen gaan doen, omscholen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*